Hoe kan je als recruiter wat goeds doen ?

Vaak wordt gezegd dat recruiters op geld beluste wolven zijn. Wij willen graag wat doen om dit imago te veranderen. Wij willen jou uitnodigen voor een uniek event, waar je direct een goed doel mee sponsort. Een zeer goed doel zelfs. Wellicht ken je Dorien Wolff niet, Dorien is de corperate recruiter van de RAI. Dorien gaat een zware fietstocht door Kenia maken (360 km in 6 dagen), om daar meer geld op te halen voor AMREF Flying Doctors. Omdat Dorien het veel mooier kan vertellen dan ik verwijs ik jullie je graag naar haar blog. https://www.raifietstvooramref.nl/author/dorien/

Wat is AMREF Flying doctors ?

Als belangrijkste gezondheidsorganisatie in Afrika zijn zij geworteld in dat continent en zetten zij hun kennis en expertise al meer dan 50 jaar met succes in. 

AMREF voert haar projecten daar uit, waar ze het meeste effect hebben. Daarom richten zij zich vanuit Nederland vooral op jonge Afrikaanse vrouwen. Zij zijn immers extra kwetsbaar doordat hun positie in de maatschappij vaak ongelijkwaardig is ten opzichte van die van mannen. Ze werken daarbij op twee niveaus. Samen met de lokale bevolking zoekt AMREF naar praktische oplossingen die de lokale bevolking zelf kan uitvoeren en voortzetten. En met overheden en internationale organisaties overleggen ze over blijvende verbeteringen. Bekijk hier een korte film over het werk in Afrika.

 Wil je meer weten over dit avontuur luister dan 8 juli naar www.recruiter.fm waar Dorien meer vertelt over dit bijzondere project.

Wij willen jouw hulp vragen om Dorien en AMREF te steunen. Op 2 September zal er een groots evenement zijn voor de Nederlandse Recruitment industrie, georganiseerd door Recruiters4Charity.Het event heet “Recruiters at the beach”. Met dit event willen wij een groots bedrag inzamelen voor Amref. Onder de arbeidsbemiddelaars in de Nederlandse recruitment industrie.

De website van recruiters at the beach gaat binnenkort live, waar je de kaartjes kan bestellen. Voor nu hebben wij een linkedin groep aangemaakt. Deze is te vinden op https://linkd.in/kGXdbl

Er is onder andere een BBQ, een veiling, DJ’s en hopelijk een hele goede sfeer !

Uiteraard hopen wij dat iedereen uit de industrie komt. Wil je nu al een kleine bijdrage doen. Stuur dan een tweet naar je netwerk ( #RATB #AMREF ) of maak een linkedin update waarin je de link zet, ons inziens een kleine moeite. Hopelijk ben jij zelf ook van de partij, ook al kan je niet zouden wij het toch leuk vinden als jij dit initiatief steunt.

Wellicht wil je ook op een andere manier je steentje bijdragen,  dit kan op tal van andere manieren, mocht je willen weten hoe, neem dan even contact op met @dorienwolff of @martijnrecruit. 

Alvast bedankt

@Martijnrecruit & @Dorienwolff

Geef een antwoord

1 Comment
 • Marc Drees
  says:

  Omdat het een niet op geld belust maar daadwerkelijk goed initiatief is ben ik bij wijze van volledige, eenmalige en unieke uitzondering bereid om een MIERZOETE blog posting te schrijven die vervolgens voor een ongetwijfeld astronomisch bedrag geveild kan worden.
   
  Let wel, dit is een eenmalige gebeurtenis. Een MIERZOETE blog posting is voor mij volstrekt tegennatuurlijk om te schrijven en zal daardoor meerdere weken in beslag nemen, onderbroken door periodes van extreme misselijkheid, draaierigheid en een algemeen gebrek aan welbevinden. Maar voor een goed doel moet je wat over hebben.
   
  Het onderwerp van de blog posting mag door Dorien Wolff gekozen worden.