Ultra Gen Y- Social – overdreven sharing en afstuderen

Daar istie dan, na lang wachten, mijn laatste blog, mijn laatste loodjes als student, onofficieel afgestudeerd en mijn laatste mini onderzoek. Mini onderzoek? Jawel, mini onderzoek. In mijn blog Mixed signals gaf ik al aan dat ik niet goed weet welke profile pic het beste bij mij past. Aan de ene kant is authenticiteit belangrijk, aan de andere kant is het van belang, dat je een zo professioneel mogelijke kant van jezelf neerzet. Sinds dien ben ik op een quest naar de juiste profiel pic, voor het juiste netwerk. En dat wil ik graag met jullie delen. Dit mini onderzoekje zal de basis zijn van mijn afstudeerpresentatie. Jullie medewerking wordt dan ook erg gewaardeerd.

In mijn visie en die van een hoop andere, is Facebook voor vrienden. Een netwerk waar je communiceert met mensen die je in het dagelijks leven veel ziet. Om de juiste profiel pic te vinden heb ik aan mijn vrienden gevraagd wat zij van mij vinden. Naast authenticiteit, speelt credibility een grote rol. Ik kan wel zeggen dat ik zo gek als een deur ben, maar zodra mijn hele sociale kring dat beaamt, komt het een stuk geloofwaardiger over. De vraag aan mijn vrienden was “Als er een vreemde op je af stapt en hij vraagt aan jou “Goh, ken jij die Kel?”, wat zou je dan zeggen?”. Daar is het volgende filmpje uit ontstaan.

https://www.youtube.com/watch?v=NGSjNzcB4bU

En wat wil ik hier nou precies mee bereiken? Het volgende. Op basis van wat mijn vrienden over mij hebben gezegd in dit filmpje, heb ik een viertal potentiële profielfoto’s uitgezocht. En nu is het aan jullie, mijn trouwe lezers, om uit deze vier foto’s een keuze te maken. Onderaan mijn blog staat een mini vragenlijstje. Welke profile pic vinden jullie het beste bij mij passen, op basis van wat je net hebt gezien?

clip_image002 clip_image004

Optie A: Avatar Optie B: Dr. Kelly

clip_image006 clip_image008

Optie C: Oranje Balletje Optie D: The one with the black eye

Nu voel je natuurlijk op je sokken aankomen, dat ik hetzelfde heb gedaan voor Twitter en Linkedin. Voor mijn twitter pic, heb ik mijn semi professionele netwerk naar hun mening over mij gevraagd. Zelfde vraag, zelfde insteek, maar dan gericht opmijn collega’s en studiemaatjes.

Het resultaat: https://www.youtube.com/watch?v=ciowR7vaWhY

clip_image009 clip_image011

Optie A: Avatar Optie B: I mean business

clip_image013 clip_image015

Optie C: Creative me Optie D: Just me

Voor LinkedIn heb ik aan mijn leidinggevenden gevraagd om hun licht over mij te laten schijnen. (https://www.youtube.com/watch?v=Fx-KpsOANoc)

Nou zijn dat er nog niet zo veel, aangezien ik al god weet hoe lang voor dezelfde baas werk. Bij dit filmpje (waar je Rob en Gijs in kunt zien schitteren) heb ik een extra toevoeging nodig gehad. Te weten, Peerz.nl. Marc Drees heeft er al eens eerder over geblogt. Een toffe online tool waarin je “je peerz” kunt vragen om je te reviewen. Je kunt via je LinkedIn account aan al je connecties vragen of ze een beeld van je willen schetsen door keuzes te maken tussen twee positieve kenmerken. In mijn geval, gebaseerd op 12 reviews, komt daar het volgende uit naar voren.

clip_image017

En ook hierbij de vraag aan jullie, welke profile pic moet ik gaan gebruiken op LinkedIn?

clip_image018 clip_image020

Optie A: Avatar Optie B: I mean Business

clip_image022 clip_image024

Optie C: The one with the makeup Optie D: Just me.

Het resultaat van dit mini onderzoekje, (wat overigens meer tijd heeft gekost dan mijn afstudeeronderzoek, *zucht*) zal niet te missen zijn. 4 Juli aanstaande, na mijn afstudeerpresentatie, zal ik op de verschillende netwerken, de profiel pic instellen die jullie mij hebben aangeraden. Ik hoop van harte, dat dit een oprechte, echte, authentieke en geloofwaardige manier is, om mijzelf online te profileren. Mocht je mijn profile pic in de toekomst nog ergens tegenkomen, hoop ik dat dit alles heeft geresulteerd in een “Oh ja, dat was die mafketel” en een glimlach.

Dan tot slot! Rob, Gijs, Cyril, you guys are awesome! Ik heb het vet naar m’n zin gehad, alles kon, alles mocht, en niet geheel onbelangrijk, ik heb me te alle tijden serieus genomen gevoeld. Dat schijnt nog wel eens lastig te zijn met stagiaires, iets met koffie zetten enzo, maar daar was bij jullie absoluut geen sprake van. Enorm bedankt voor de kans mijzelf te bewijzen! Ook een speciaal thanx to Marc Drees, for letting me blog op RecruitmentMatters.nl. Kudos voor Floor Drees en Greg Tee, voor het uitstapje naar Peerz en de adviezen. En last but zeker not least, een dik vet applaus voor mijn lieve mama, die met mij, avond na avond heeft gezwoegd in iMovie (Ik ben namelijk een complete Apple noob), om bovenstaande filmpjes te realiseren.

De vragenlijst: https://spreadsheets.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDZ4Q2FXaVh5NDZDNGtpSTl1OEc3TWc6MQ

Dit gastblog is geschreven door Kelly van der Toorn. Zij loopt stage bij RAVE-cruitment. Haar blog postings worden een onderdeel van haar scriptie

Geef een reactie