De grote vier: aantallen vacatures

De grote vier, negatief De vacaturesites krimpen een beetje, wat natuurlijk logisch is aangezien de zomervakantie is losgebarsten. Als nu ook nog even de zomer losbarst wordt het nog een mooie tijd. Wat zeker het geval is voor Nationale Vacaturebank want deze site is het buitenbeentje Waar de andere sites krimpen laat deze site een groei zien.

Maar de trend zal in de  komende weken een omgekeerde zijn. Met werkzoekers en adverteerders op vakantie valt er ongetwijfeld minder te beleven in de maanden juli en augustus. De zomerdip is een periode die we maar moeten zien door te worstelen.

Voor de afgelopen week zijn dit de resultaten:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft.
De kolom JobFeed (alles) is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.
De kolom Jobfeed (actief) geeft het aantal vacatures weer dat volgens JobFeed nog altijd actief op de vacaturesite staat. Voor een uitleg, zie: Actieve vacatures geven betrouwbare benadering.

Het overheersende beeld zijn dalingen, met slechts een uitschieter: Nationale Vacaturebank. Die volgens eigen zeggen een kleine 300 vacatures groeit. Maar dat kan de week niet redden met dalingen van 1.000 vacatures voor Werk.nl en zo’n 900 voor Monsterboard. JobTrack daalt nauwelijks; slechts 100 vacatures.

De overige cijfers
Zo zien de aantallen nieuwe vacatures per week er op dit moment uit voor de grote vier:

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Nieuwe vacatures per week, laatste 52 weken

Dalingen, met uitzondering van Werk.nl. De dalingen zijn begrijpelijk en logisch, de stijging in het geheel niet. Maar er is ook niets logisch aan Werk.nl natuurlijk. Dus past dit weer helemaal in het patroon. Logisch toch?

Tevens de grafiek van het vacaturevolume volgens Jobfeed (gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens Jobfeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst):

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Vacaturevolume op basis van Jobfeed, laatste 52 weken

Jammer, jammer. De hockeystick bij JobTtrack heeft exact 1 week geduurd; de site laat wederom een daling zien. Daarentegen lijkt Nationale Vacaturebank haart uiterste best te doen om al piepend en kraken de dalende trend te keren. Terwijl Monster vrolijk doorgaat met haar stijgende trend. Gaan de twee elkaar dan toch weer binnenkort ontmoeten? In bovenstaande grafiek bedoel ik dan natuurlijk…

Geef een antwoord