De Lintberg index?

We hebben er weer een index bij; de Lintberg index. Jawel, deze index is uitsluitend bedoeld voor de grootverdieners onder de loonslaven; want Lintberg is de site met banen die meer dan EUR 100.000 per jaar betalen. En de Lintberg index ziet er als volgt uit:

Lintberg index

Ja, dat ziet er indrukwekkend uit. Al heb ik geen idee wat die index nou eigenlijk betekent. Ook niet nadat ik deze ‘uitleg’ had gelezen:

De Lintberg Index geeft een maandelijkse cijfer weer van de kansen voor kandidaten in het topsegment van de arbeidsmarkt. De gewogen index wordt berekend met het aantal openstaande vacatures, de nieuwe vacatures, de wervingsperiode en het totale aantal sollicitaties op 100k+ posities, gebaseerd op gegevens van Lintberg.

Index, gewogen index, openstaande vacatures, nieuwe vacatures, etc. etc. Nog wat kruiden erbij, goed roeren en voila: een index. Nee, niet zomaar een index maar de Lintberg index. Parbleu!

Geef een antwoord

3 Comments
 • Derk
  says:

  Ik wacht nog altijd op de Drees Index: een vleugje humor, een theelepel cynisme, wat gewogen jobboards, een berg kennis en een flinke schep zuur.

  • Marc Drees
   says:

   Hmm… ik zal er eens over na gaan denken. Wat denk je van de bullshit index? Hoe hoog scoort een (online) recruitment initiatief op deze bijzonder objectieve index? Hoe lager, hoe beter natuurlijk. Ik ga het laboratorium in om een index te maken!