LinkedIn’s reactie op afsluiten API voor BeKnown

Hierbij de eerste officiele reactie van LinkedIn op het afsluiten van de API voor Monster’s BeKnown. Deze reactie is geplaatst op het LinkedIn Developer Network als response op een groeiend aantal ignoranten die LinkedIn vragen om de API voor BeKnown weer te activeren.

 

LinkedIn reactie op BeKnown 

Deze reactie is de laatste in een reeks aan die reacties die was gestart met het bericht dat Matthew Mund (VP Product Development bij Monster) de wereld in slingerde op 1 juli op hetzelfde LinkedIn Developer Network platform:

Monster's reactie 

Tegelijkertijd bevat de reactie van LinkedIn bij monde van Trachtenberg (Director Developer Network) de nodige interessante informatie. Waarbij allereerst opvalt wat er niet staat. LinkedIn maakt namelijk geen verwijzing naar artikel 1.5n van de gebruiksvoorwaarden van de LinkedIn API:

1.5  Restrictions.  In addition to other restrictions contained in these Terms, you agree not to do any of the following, unless expressly permitted by LinkedIn in these Terms or in writing by LinkedIn:

        n.  Use the APIs in an Application that competes with products or services offered by us;

Met andere woorden, LinkedIn wil niet suggereren dat BeKnown een concurrerende dienst is. Jawel, dit is niets anders dan een onwaarachtige power play. In plaats hiervan gebruikt LinkedIn het vreemde argument dat ze ‘concerns’ heeft dat de vanuit LinkedIn gekopieerde content voor betaalde diensten gaat inzetten. Dat was natuurlijk eenvoudig te verifieren geweest bij Monster…

En dan is er nog de bijzonder vileine verwijzing naar het feit dat er geen free lunch te halen is bij LinkedIn:

We have an existing partner program for enterprise products, and we are in discussions with the Monster team about supporting their offerings directly.

Oftewel, als Monster toegang wil tot LinkedIn voor BeKnown dan zal ze daarvoor moeten betalen. Tegelijkertijd suggereert Trachtenberg dat Monster op dit moment bij LinkedIn aan de onderhandelingstafel zit. Heel verstandig van Monster. En een move waarmee Mund dus niet alleen als zeurmuis maar ook als leugenaar te kijk wordt gezet. Want wat zei Mund ook alweer over het afsluiten van de API?:

While this move by LinkedIn creates an inconvenience for their users, BeKnown members will continue to build their networks from all the largest online sites including Facebook, Yahoo, Google and Monster.

Tuurlijk Mund. Publiekelijk valt Mund LinkedIn af terwijl Monster tegelijkertijd in overleg is om de link zo snel mogelijk te herstellen. Maar dan wel tegen betaling. En als ik LinkedIn was zou ik een extra betaling eisen voor het stompzinnige gedrag van die Matthew Mund. Wat een knoeier!

Geef een reactie

1 Comment