DPA voor de rechter: website down?

Logotype DPA Detacheerder DPA heeft weer een claim aan de broek. Ditmaal niet over een vastgoeddeal of een voormalig directeur, maar met een websitebouwer. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. Het gaat om de Rotterdamse sitebouwer More-In, een bedrijf van ondernemers Robin Edgar en Patrick van Ast.

Volgens het FD heeft More-In eind 2009 een ontwerp gemaakt voor de website van de detacheerder, waarvoor DPA alleen nog een ‘finale goedkeuring’ moest geven. Die kwam er niet – en DPA liet weten dat er op dat moment ‘helaas intern een kink in de kabel is gekomen, waardoor wij op korte termijn geen invulling aan het websiteontwerp kunnen geven.’

Dat is niet vreemd: DPA had op dat moment een fors liquiditeitstekort en stond praktisch op omvallen. Het probeerde de eigen problemen nog te bedekken door zichzelf bij concurrent WR Leading in Finance onder te brengen, tot ook die deal klapte.

Nu DPA na twee aandelenemissies en ettelijke directiewisselingen weer een beetje kan ademen, moet het alsnog een delegatie naar de rechtbank zenden. More-In stelt dat DPA het afgekeurde ontwerp alsnog in de nieuwe website heeft verwerkt. Een gevalletje inbreuk-op-auteursrecht en dus ‘onrechtmatig handelen’, zo stelt de advocaat van de IT’ers, die EUR 58.000 aan gederfde inkomsten eisen.

HTTP 404 error?
Daarbovenop eisen de sitebouwers een vergoeding voor de extra opdrachten die ‘die het bedrijf als gevolg van deze opdracht met DPA […] had kunnen verwerven.’ Ook wil More-In de site van DPA uit de lucht laten halen. Vanmiddag is het kort geding. Wij verwachten dat de rechter – die geen enkel belang zal hebben bij het doen van een tijdrovende uitspraak in een dergelijk conflict – zal aansturen op een schikking in der minne. Niettemin houden wij vanmiddag de site van DPA in de gaten. Mocht dpagroep.nl later vandaag plotseling down zijn, dan weten wij genoeg…

Geef een reactie

3 Comments