USG People’s software-voor-banenprogramma

Logo en logotype USG People Vandaag maakte USG People de definitieve omvang van de saneringsoperatie bekend. Niet het eerder rondzingende aantal van een kwart van het Nederlandse personeel, maar grofweg 9 procent van de arbeidsplaatsen wordt wegbezuinigd. De kosten: EUR 13 miljoen.

Dat staat in een persbericht dat verrassend financieel van toon is: de hele operatie moet vooral ‘operationele kosten structureel verlagen’ en ‘meer flexibel’ worden, waardoor ‘de winstgevendheid structureel wordt versterkt.’ En dat komt weer doordat de IT-kosten zijn ‘geflexibiliseerd door outsourcing van de hosting en het werkplek- en infrastructuurbeheer.’

Met dat laatste doelt Almere op een na twee jaar afgerond automatiseringsproject voor de integratie van de backoffice van het bedrijf. Dat die klus nu is afgerond, betekent en passant dat ‘de personeelsreductie van de backoffice sneller [kan] worden gerealiseerd dan was voorzien.’ Jawel: het schrappen van een kleine tien procent van de arbeidsplaatsen heeft dus niets met de interne problemen in de thuismarkt van doen.

Al met al verdwijnen 360 van de 3900 fte’s bij de Nederlandse dochters van USG People. USG schrapt ook 34 van de 614 kantoren. USG People stelt met deze operatie vanaf 2012 jaarlijks EUR 27 miljoen te besparen.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Marc Drees
    says:

    Lean & mean. En daarmee nog aantrekkelijker voor een overname door bijvoorbeeld Adecco? Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat USG People weer in het nieuws komt, maar nu als overname-kandidaat. De C-level boys en girl zullen hier in ieder geval van profiteren.