VacatureCompas = Jobbird

image Dat is nou toch ook zonde! Krijg je een uitnodiging voor het Lauswolt Zomercongres van zondag 10 juli waar de naam van de nieuwe vacaturesite van Jan-Peter Cruiming wereldkundig zal worden gemaakt; blijkt die naam al zichtbaar te zijn in het LinkedIn profiel van Cruiming. Een nieuwsfeitje dat zeer alert is opgepikt door I-kloon die hiermee de primeur heeft de werkelijke naam van Vacaturecompas aan de buitenwereld te onthullen. Chapeau!

Dag scoop…

En niet alleen de naam is bekend, een eerste indruk van de look van de site is ook al beschikbaar. Waarbij ik een onverbiddelijke associatie met de Croky chips reclame kreeg…:

Jobbrid | Holding page

Die kuif van de papegaai is toch ontegenzeggelijk een Croky kuif?

Hoe dan ook, dit is de eerste indruk van de nieuwste gratis vacaturesite in Nederland. En omstreken. Want rechts bovenaan is ook een Engels vlaggetje te bewonderen. Waarmee Jobbird dus grensoverschrijdende ambities vertoont. Deze amibities worden bevestigd door de omschrijving van het (overigens Nederlandstalige) Jobbird Twitter account:

image

Interessant…

Verder is duidelijk dat Jobbird verschillende soorten banen (vaste, uitzend-, ZZP- en bijbanen) gaat bieden, die blijkbaar alleen per subgroep kunnen worden doorzocht.

Om iets meer te weten te komen over de werking van de site zullen we tot vrijdag 15 juli geduld moeten hebben. Een goed gekozen moment om een site te lanceren. Midden in de zomervakantie. Een rustige periode om de kinderziektes uit de site te krijgen.

Binnenkort meer dus…

PS
Voor mij is het tevens een vraag hoelang het duurt voordat Jobbird de top 10 van grootste vacaturesites binnenkomt. Waarmee op dat moment drie gratis vacaturesites in de top 10 zouden staan: Banenmatch, Jobselectie en Jobbird. Minder dan een jaar geleden was er nog niet 1 gratis vacaturesite in de top 10. Hoezo verandering?

Geef een antwoord

2 Comments