Vacaturesite top 10: zomers druk?

Vacaturemonitor, positief Nou, de zomervakantie is weliswaar losgebarsten, maar in tegenstelling tot mijn verwachting is het volume aan vacatureplaatsingen over de afgelopen drie weken niet gedaald. Integendeel, het is zelfs heel licht gestegen. Aangezien een jaar geleden het vacaturevolume al wel was ingezakt tot zomerse waardes is daardoor het verschil met vorig jaar gestegen van 27,1% naar maar liefst 37,8%.

En ook het aantal unieke vacatures heeft zich niet onbetuigd gelaten; waardoor het verschil met vorig jaar is gestegen van 26,3% naar 31,6% nu. Voor wat betreft de aantallen vacatures had de zomer niet zonniger kunnen beginnen. Nu de temperaturen nog…

De wekelijkse top 10
Zo ziet de top 10 er voor de afgelopen drie weken uit:

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 25 – 27)

Marktaandeel top 10 vacaturesites; 2010 – 2011 (week 25 – 27)

Ten opzichte van vorige week ziet het resultaat er als volgt uit:

  • Werk.nl: +0,1%
  • Banenmatch: -3,3%
  • Nationale Vacaturebank: +0,2%
  • Monsterboard: +0,5%
  • DOVAjobs: +0,1%
  • Jobselectie: +0,4%
  • Megajobs: -0,3%
  • JobTrack: +0,3%
  • Gus.nl: 0,0%
  • Careerbuilder: 0,0%  

Na de kunstmatige stijging een aantal weken geleden is het nu de tijd voor een kunstmatige daling bij Banenmatch. Waarmee de site weer op een betrouwbaar marktaandeel terecht is gekomen. Opvallend is verder de vrij sterke stijging van Monsterboard.

De grote drie
Dan ook nog het beeld van het marktaandeel van grote drie over het afgelopen jaar:

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Marktaandeel drie grootste vacaturesites, laatste 52 weken

Jawel, de drie grootste vacaturesites van Nederland laten alledrie een stijging zien. Dat komt niet bepaald vaak voor, en dient dus gekoesterd te worden. Een prachtig beeld! Nou maar hopen dat vooral Nationale Vacaturebank de trend van de afgelopen tijd heeft weten te keren. Want deze site heeft wel het meeste verlies geleden.

Geef een reactie

1 Comment