Michael Page Nederland is hersteld

Het heeft een jaar geduurd, maar Michael Page Nederland heeft het gat met de rest van Europa gedicht. De recruiter van vooral financieel personeel kampte sinds begin vorig jaar met een sterk achterblijvende Nederlandse operatie, terwijl de omliggende dochters een toenemend herstel lieten zien. Die achterstand is verdwenen, zo bleek uit de kwartaalcijfers die het Britse bedrijf maandag bekendmaakte.

Groei brutowinst Nederland, EMEA en totaal, YoY Q3 2009 – Q2 2011

Groei brutowinst Nederland, EMEA en totaal, YoY Q3 2009 – Q2 2011

Dat herstel komt ondanks de robbertjes die de advocaten van Michael Page en concurrent YER de laatste maanden achter de schermen en voor de rechter uitvochten. De recruitmentmarkt is nog lang niet op het niveau van voor de crisis, maar de markt groeit weer en dat betekent dat elk verse cohort aangeworven recruiters weer werk te doen heeft.

Deze grafiek toont de spread in groei van de brutowinst (jaar-op-jaar) tussen de Nederlandse dochter van Michael Page enerzijds en die van de totale groep anderzijds.

Spread Nederland versus EMEA en Nederland versus totaal, Q3 2009 – Q2 2011

Spread Nederland versus EMEA en Nederland versus totaal, Q3 2009 – Q2 2011

Laatste overstap?
De juridische strijd tussen de twee marktleiders mag dan voorbij zijn – de stoelendans is dat niet. In mei benoemde YER Anton den Bak tot financieel directeur. Den Bak is voormalig financieel directeur Benelux van het Michael-Pageconcern en is volgens zijn LinkedIn-profiel afgelopen februari vertrokken. Blijkens gegevens van het Handelsregister is Den Bak sinds 27 oktober geen financieel gevolmachtigde van de Nederlandse dochter meer.

Daarmee lijkt de focus van YER verschoven van fee-earners naar kaderleden van Michael Page. Volgens betrokkenen is Den Bak niet in rechtszaken met zijn vroegere werkgever verwikkeld.

Geef een reactie

2 Comments
  • John Taylor
    says:

    A strong return to growth for Michael Page NL. Might this have something to do with all the non performing consultants, Managers and Directors joining YER?, probably.