Ook Max Boodie verlaat DPA

Logotype DPA Vorige maand merkten wij al op dat DPA-directeur Max Boodie niet betrokken zou zijn bij de uitvoering van de toen aangekondigde ‘herstructureringsplannen’. Vandaag blijkt Boodie ook niet te zullen meewerken aan de ‘beoogde groei’ van de detacheerder. Boodie zal met ingang van 1 september ‘zijn verantwoordelijkheden als lid van de groepsdirectie overdragen’ en DPA verlaten. Het nabeurs uitgebrachte persbericht maakt er weinig woorden aan vuil:

Zijn vertrek is ingegeven door de nieuwe fase die aanbreekt na de overname en integratie van NIG.

En daarmee verlaat de zoveelste directeur de het detacheringsbedrijf. Boodie, een voormalig Berenschot-consultant en inkoopspecialist, richtte na zijn vertrek bij de Nieuwegeinse consultancy onder de vlag van DPA de joint-venture Supply Chain op. DPA Supply Chain bleek een stuk stabieler te renderen dan de rest van het al die tijd verlieslatende bedrijf. Zijn belang verkocht Boodie voor EUR 3,5 miljoen (weliswaar deels in aandelen) terug aan DPA. Sinds die deal vormde Boodie met Martin Delwel het nieuwe Management Team – vanaf hetzelfde moment onder het strakke toezicht van voormalig USG-coryfee Ron Icke.

Daarna volgden weer een overname, een nieuwe emissie, twee nieuwe directiebenoemingen en naar nu blijkt de enkele maanden durende exitonderhandelingen tussen Winter en Berten enerzijds en Delwel en Boodie anderzijds. Het heikele punt in die onderhandeling zal – zo verwachten wij –de uitkoop van het restant DPA-aandelen van Boodie geweest zijn.

Handdruk?
Hoewel Boodie een maand later vertrekt dan zijn collega Delwel, maakt DPA niets bekend over de precieze voorwaarden van de exit. Overigens is ook nog altijd niet bekend welk bedrag aandeelhouders aan het vertrek van Delwel kwijt zijn.

Waarschijnlijk is Boodie voorlopig het laatste vertrekkende directielid bij DPA. Na de laatste emissie en (omgekeerde) overname van de Nederlandse Interim Groep (NIG) vestigden verkopers Eric Winter en Olav Berten zich stevig in het DPA-pluche. Beide heren bezitten aandelenpakketten die goed zijn voor ruim 11 procent van het stemrecht. Bovendien zijn beide heren al langer elkaars compagnons.

Geef een reactie