Vacatures per regio: in het zuiden groeit alles door?

Vacatures per regio, positief Ja, het is verbazingwekkend maar waar. Geen zomerdip te bekennen. Althans tot op dit moment is er geen daling van het vacaturevolume te zien. Hoewel, drie van de vier regio’s laten een daling of stilstand zien; de groei komt dit keer uitsluitend uit Zuid-Nederland. Waarmee deze regio toch maar heel Nederland in een groeistand zet. Chapeau!

Met die groeispurt is Zuid-Nederland overigens op gelijke hoogte gekomen met West-Nederland. En dat is natuurlijk een nog grotere prestatie te noemen. Of dit uitsluitend is voorbehouden tot de zomerperiode zal in de komende tijd gaan blijken. Maar ondertussen blijft het indrukwekkend.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 26 – 28 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 26 – 28 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: -0,1%
  • Oost-Nederland: 0,0%
  • Noord-Nederland: -0,2%

Nog altijd is er geen enkel effect merkbaar van de zomervakantie in Oost-Nederland. En dat terwijl West-Nederland voor de derde achtereenvolgende week daalt en daarmee het normale vakantiepatroon volgt. Maar vooral Zuid-Nederland valt natuurlijk op. Deze regio heeft in de voorzomer een flinke dip gehad maar staat nu op gelijke hoogte met West-Nederland. Niets zomerdip maar eerder zomerpiek!

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

En voila! Zuid-Nederland is op gelijke hoogte gekomen met West-Nederland. Een indrukwekkende prestatie, zoveel is zeker. Of het uitsluitend is voorbehouden tot de zomerperiode zullen we de komende tijd gaan zien.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord