Randstad doet bod op Spherion

Randstad is op overnametoer. ’s Werelds derde uitzender heeft een bod van USD 771 miljoen (EUR 542 miljoen) op de Amerikaanse HR-dienstverlener SFN Group uitgebracht. SFN Group – beter bekend onder de naam Spherion – is een vooral in Noord-Amerika actieve uitzender annex detacheerder. Vorig jaar zette het bedrijf USD 2,1 miljard om.

Met de deal verstevigt Randstad niet alleen zijn positie in de Amerikaanse arbeidsmarkt; ook herovert het Diemer bedrijf zijn tweede positie in de mondiale concurrentiestrijd. De deal is dan ook zowel een klap voor mondiaal marktleider Adecco als voor de nieuwe nummer drie Manpower en kan de gongslag blijken voor een verdere wereldwijde consolidatie.

Grootste detacheerder van Amerika
Volgens het persbericht wordt Randstad de derde HR-dienstverlener van het Noord-Amerikaanse continent, met een leidende positie in het professionele segment en een nummer-twee-positie als administratieve uitzender.

Hoewel Randstad de overname in contanten wil betalen, zal het bedrijf geen nieuw krediet afsluiten. Volgens CFO Robert Jan van de Kraats is de huidige kredietlijn van Randstad ruim genoeg om de betaling te voldoen, zonder de kredietwaardigheid van Randstad in gevaar te brengen. De overname is door de besturen van beide ondernemingen goedgekeurd.

Geef een antwoord

1 Comment