USG People blijft stabiel uitbodemen

Ook USG People ziet de omzet groeien. ’s Lands tweede uitzender kampt nog altijd met een achterblijvende groei in de thuismarkt, maar het uitbodemen zet nog gestaag door. De omzet groeide in het tweede kwartaal (jaar-op-jaar) met 9 procent en kwam uit op EUR 815 miljoen. Dat meldt het bedrijf vandaag in een kwartaalpersbericht.

Netto-omzet en brutomarge USG People, Q1 2008 – Q2 2011

Netto-omzet en brutomarge USG People, Q1 2008 – Q2 2011

Het is dus nog wachten op het echte, explosieve herstel van de omzetten. Toch meldden CEO Rob Zandbergen en CFO Leen Geirnaerdt dat de groei maand-op-maand stabiel doorzet.

Haagse bezuinigingen
De meeste turbulentie ervaart USG People in de Nederlandse markt. Over de thuismarkt maakte het bedrijf vorige week nog een reorganisatie bekend. In Nederland groeide de omzet USG People dit kwartaal met 2 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Manpower Nederland maakte eerder al een groei van 3 procent bekend. Dat zijn cijfers die licht lager liggen dan de ABU-cijfers.

En die discrepantie heeft in het geval van USG People te maken met de krappe overheidsmarkt. Van de omzet van USG People in Nederland is tussen 15 en 20 procent afkomstig van de overheid. En nu de overheid het langdurig laat afweten, merkt het bedrijf dat alsnog in zijn cijfers.

Omzetgroei USG (YoY, in %), Q1 2009 – Q2 2011

Omzetgroei USG (YoY, in %), Q1 2009 – Q2 2011

Maandag op RecruitmentMatters een interview met CEO Rob Zandbergen.

Geef een reactie

2 Comments