VNU blijft onverdroten op zoek naar cv’s

De eerste indicatie dat het weekblad Intermediair in de papieren versie gaat verdwijnen? Wie weet, maar dit kreeg ik via een e-mail in mijn digitale brievenbus:

E-mail VNU Media

Het is in ieder geval de volgende phishing actie van VNU Media, die nadrukkelijk op zoek blijft naar cv’s voor haar cv-database.

Want als je op die knop Meld je nu aan hebt geklikt, is dit wat ik onder meer zie:

We vragen om een cv zodat wij een completer beeld van jouw carrière krijgen, waardoor we artikelen, vacatures en andere carrièregerelateerde zaken beter op jouw loopbaan kunnen afstemmen. Met een online cv kun je snel je gegevens bijwerken, up-to-date houden en staat je cv klaar op het moment dat jij toe bent aan een volgende carrièrestap. Je kunt je cv ook plaatsen zonder dat je zichtbaar bent voor werkgevers. Werkgevers en/of werving- en selectiebureaus kunnen je hierdoor niet benaderen.

Jawel, dat cv plaatsen is natuurlijk vanwege de goedertierenheid van VNU Media om mij gerichte informatie te kunnen bieden. Dat ik dan toevallig ook als een koe uitgemolken kan worden is een toevallige bijkomstigheid…

Overigens geeft de pagina waar ik op terecht ben gekomen op geen enkele manier aan dat Intermediair voortaan digitaal aan mij geleverd gaat worden. En dat blijkt ook nog eens als ik me uiteindelijk probeer aan te melden. Want dan zie ik dit:

image

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ik gewoon Intermediair op de mat zal gaan krijgen als ik me hier aanmeld. Tenzij VNU Media voortaan nieuwe abonnee’s alleen nog maar de digitale versie van haar weekblad gaat sturen. Waarmee zeker de weg zou worden ingeslagen naar een geleidelijk uitsterven van het papieren weekblad.

Maar als inderdaad iedere nieuwe abonnee alleen nog maar een digitale versie krijgt dan zou het betaalde abonnement wel weer uitzonderlijk duur zijn:

image

Het lijkt er eerder op dat VNU is vergeten de achterzijde van haar aanmeldingsproces aan te passen op de reclameboodschap voor een digitale versie van het weekblad Intermediair. Nogal onhandig…

Geef een antwoord