SalesProfs: geen Apply with LinkedIn, wel SocialCV

Logotype SalesProfs Een week geleden is de vernieuwde website van SalesProfs live gegaan en het is nog altijd een visuele ADHD ervaring die zijn gelijke niet kent. En het lijkt nog altijd dat de site niet heeft begrepen met welk doel bezoekers naar de site komen. Maar daar gaat het op dit moment allemaal niet om. Want ik ging naar de site om te zien of ook zij ondertussen de Apply with LinkedIn knop hadden geimplementeerd. Want was het niet SalesProfs baas Kor de Boer die op 4 juni in reactie op een artikel op RecruitmentMatters het volgende zei:

Wij zijn een van de partijen waarmee gesproken wordt inzake deze koppeling. Eind deze maand gaat mede om deze reden onze nieuwe site live waarin het gangbare ouderwetse cv vervangen word door het socialCV.

Nou, dat is wel een bezoekje waard, dacht ik zo.

De homepage
Gewoon, omdat ik hier een lichte brain freeze van krijg. En omdat er geen mogelijkheid is om direct snel te zoeken naar vacatures. Wat toch redelijk hilarisch is voor een vacaturesite:

SalesProfs | Homepage

Ik ga er maar vanuit dat de meeste bezoekers van SalesProfs mannen zijn met een stevige vorm van kleurenblindheid. Dan valt deze visuele overdaad misschien nog mee.

Maar bij de vacatures is (nog) geen Apply with LinkedIn knop te vinden op SalesProfs. Jammer. Er is wel een Solliciteer op deze vacature knop die zo diep mogelijk below the fold is verborgen. Interessant…

SocialCV?
Maar niet getreurd, want SalesProfs heeft het SocialCV gelanceerd, zoals op de homepage duidelijk te zien is. En wat is dat dan? Nou, volgens de site het volgende:

Met het SocialCV introduceert SalesProfs een geheel nieuwe kijk op solliciteren, voor zowel kandidaat als werkgever. In het SocialCV, dat de kanditaat helemaal zelf creëert en beheert, staan niet zijn of haar resultaten uit het verleden voorop, maar wat hij of zij wil. Het SocialCV presenteert de belangrijkste persoonskenmerken, samen met eisen en wensen ten aanzien van functie en arbeidsvoorwaarden, in een aantal overzichtelijke blokken. Zo krijgt de potentiële werkgever in één oogopslag een totaalindruk van de verkoper die zich voor zijn vacature interesseert.

[…]

Voor de volledigheid is ook het ouderwetse CV toegevoegd.

Dus. De enige vraag die ik na lezing heb is: wat is er ‘social’ aan dit cv?

De enige manier om dat te ontdekken is door er eentje aan te maken. Gelukkig heeft SalesProfs ook op deze pagina de call to action keurig below the fold verstopt. De site is lekker consequent…

Het registratieproces is keurig, ik hoef slechts vier velden in te vullen. Als ik vervolgens ben ingelogd zie ik in mijn Cockpit de link Bekijk mijn social CV. Klik:

SalesProfs | SocialCV, leeg

Hmm… ik moet blijkbaar het een en ander gaan invullen. waarbij het blokje Ervaring en opleiding hopelijk wel vanuit mijn LinkedIn profiel zal kunnen worden gevuld?

Ik ga maar eens naar Mijn gegevens:

SalesProfs | Mijn gegevens

Bakken met informatie waardoor de invoervelden lekker naar beneden worden gedrukt. Slim. En wat zie ik als eerste? Een kandidaatnummer? Hoera, bij SalesProfs ben ik een nummer geworden! Hoe social is dat wel niet? Maar gelukkig kan ik wel een video toevoegen…

Naast mijn persoonsgegevens moet ik blijkbaar ook een Matchprofiel invullen. Er gaat nog een hoop werk zitten in het genereren van een SocialCV… Maar als ik klaar ben zie ik vervolgens dit:

SalesProfs | SocialCV, gevuld

Dus…

Geen idee waarom dit een SocialCV wordt genoemd. Of is het ineens social vanwege de toevoeging van mijn sociale netwerken? Of is het slechts social omdat SalesProfs denkt dat hiermee drommen hersenloze verkopers zich ineens gaan inschrijven. Omdat social hip is?

Conclusie
Geen conclusie anders dan de constatering dat SalesProfs helaas (nog) geen Apply with LinkedIn knop heeft. En de constatering dat een SocialCV niets voorstelt.  En de constatering dat het primaire doel voor de werkzoeker bijzonder slecht wordt ondersteund door de site. En de constatering dat de visuele overdaad nog altijd in ruime mate aanwezig is. En natuurlijk de felicitatie met het lanceren van een nieuwe site.

Geef een antwoord

2 Comments
 • Lucas Wemes/ SalesProfs
  says:

  Beste Marc,
   
  Dank voor je bezoek en registratie aan SalesProfs en je daaruit voortvloeiende artikel. Elke opmerking is voor ons relevant en we zullen dan ook zeker jouw opmerkingen meenemen in onze verbeterslagen. Wij hebben als doel om het recruitmentproces zoveel mogelijk online te brengen op een manier die voor klanten en kandidaten de meeste toegevoegde waarde brengt.
   
  Wat betreft het SocialCV gedeelte, we noemen dit zo omdat het een breder beeld geeft van een kandidaat dan een standaard CV. Bovendien staan, als de kandidaat dat invult, ook alle social media vermeld waar de kandidaat op zichtbaar is. Kun je meteen zien hoe de kandidaat zich verder op het internet presenteert.
   
  Ik nodig je dan ook graag uit om ook eens de klantzijde van SalesProfs.nl te komen bekijken.
   
  Lucas Wemes
  SalesProfs