Vonnis: DPA moet website verbouwen

Euro'sDPA is in het ongelijk gesteld in de rechtszaak die sitebouwer More-In tegen de detacheerder had aangespannen. Volgens rechter Wil Tonkens-Gerkema maakt DPA met haar website inbreuk op het auteursrecht van More-In.

DPA zal worden veroordeeld het gebruik van haar website in de huidige vorm te staken, althans om die website op zodanige wijze aan te passen dat daarmee geen inbreuk meer wordt gemaakt op het auteursrecht van More-In.

De rechtbank geeft DPA een maand om hieraan te voldoen. Mocht DPA in gebreke blijven, dan volgt een dwangsom van EUR 10.000 per dag dat de detacheerder niet aan het vonnis voldoet, tot een maximum van EUR 100.000. Alternatief is dat DPA de sitebouwer binnen een maand alsnog betaalt – en wel EUR 4.000 voor het ‘design concept-ontwikkeling’, zo staat in het vonnis.

En dan is er nog een mogelijkheid tot hoger beroep. Want al met al is het jatwerk buitengewoon knullig voor een beursgenoteerde firma. DPA’s payoff ‘Linking Knowledge’ komt met dit vonnis in een net een tikje ander daglicht te staan…

Dilemma?
Wij zijn dan ook benieuwd hoe de site van DPA er over een maand uit zal zien. De detacheerder kreeg met het vonnis een omschrijving van de 7 punten in de huidige site die het auteursrecht van More-In schenden. Past DPA die 7 punten aan, dan voldoet DPA aan het vonnis zonder de vier ruggen te hoeven betalen. Kersvers CEO Eric Winter – die twee weken geleden ‘kokend’ was over de rechtszaak – zal deze zomer mogen overwegen wat hem meer waard is: het geld of het design van de huidige site. Wij zijn benieuwd hoe zuinig hij de komende maand met zijn kapitaal omspringt.

Gelukkig voor mr. Diederik Stols, advocaat van More-In, dient DPA hoe dan ook de proceskosten te betalen. Die bedragen opgetelde EUR 6.644,31.

Geef een antwoord

4 Comments