Wat ging er mis tussen Marcel Slaghekke en Jeroen Drost?

Logotype Olympia Anderhalf jaar na dato spreekt Marcel Slaghekke zich uit over het faillissement van ‘zijn’ Olympia Flexgroup AG. Dat bankroet, zo laat de uitzendondernemer in het Financieele Dagblad optekenen, was ‘onnodig’. Toenmalig kredietverstrekker (en huidig eigenaar van het Nederlandse Olympia) NIBC Bank zou geen vertrouwen meer hebben gehad in de Duitse dochter, en trok de financiering in waarop de holding surseance aanvroeg.

En dat roept de vraag op: wat ging er mis tussen NIBC-CEO Jeroen Drost en ondernemer Marcel Slaghekke? Dat er iets tussen deze twee heren instaat, blijkt uit de insinuatie van Slaghekke dat de zakenbank ‘per definitie’ niet bereid was tot een verkoop van Olympia Nederland aan Slaghekke. Slaghekke zou niet minder dan vijf voorstellen hebben gedaan om zijn oogappel, de Nederlandse franchiseorganisatie, met behulp van investeerders ‘die er voldoende geld in wilden steken’ terug te kopen. Slaghekke: ‘In alle gevallen kreeg ik nul op het rekest.’

En dat is opmerkelijk. Uiteindelijk is zeker dat de zakenbank ooit van zijn niet-bancaire investering afwil. In ruil voor voldoende geld zal Drost toch bereid moeten zijn geweest om de zesde uitzender van Nederland van de hand te doen. Zelfs aan Slaghekke… Dat wil zeggen: als Slaghekke natuurlijk met voldoende geld over de brug kwam.

Vreemd genoeg gaf diezelfde Slaghekke vorig jaar aan RecruitmentMatters toe ‘niet meer van plan [te zijn] Olympia Nederland terug te kopen.’

Geef een reactie

1 Comment