Vacatures per regio: eindelijk een zomerdipje

Vacatures per regio, negatief Eindelijk lijken de regio’s te beseffen dat het zomer is. Inderdaad, het weer kan een reden van de verwarring zijn. Maar de afgelopen drie weken hebben de regio’s dan eindelijk enige rust gevonden aan de vacaturefront. Alle regio’s leveren in, hoewel Noord-Nederland nauwelijks waarneembaar.

Desondanks is er nog altijd sprake van een in het algemeen zeer gezonde situatie voor alle regio’s, waarbij vooral Oost- en Noord-Nederland indrukwekkende resultaten laten zien in vergelijking met voorgaande jaren. Zuid- en West-Nederland zijn in vergelijking hiermee maar heel magertjes bezig. Maar dat is zeer relatief.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 27 – 29 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 27 – 29 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,1%
  • West-Nederland: -0,1%
  • Oost-Nederland: -0,2%
  • Noord-Nederland: 0,0%

Alles zakt in. Godzijdank, er is nog orde in de wereld. Een zomerdip mag niet ontbreken in een jaar, anders klopt het allemaal niet meer. En de regio’s geven eindelijk toe dat het tijd is voor een rustpauze. Hoewel Noord-Nederland nog krachtig verzet heeft geboden zijn alle regio’s ingezakt. Waarbij Noord-Nederland inderdaad nauwelijks iets is ingezakt

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Dalende lijntjes bij alle regio’s; met een synchroondansje van Zuid- en West-Nederland. Zeer indrukwekkend; vooral van Zuid-Nederland natuurlijk.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord