Randstad verslaat ABU-cijfers

Randstad rapporteert de beste uitzendcijfers totnogtoe. Het bedrijf rapporteerde een organische omzetgroei van 11 procent en een volledig herstel van de Nederlandse uitzenddochters. In de Nederlandse groeide de marktleider (organisch) met 7 procent – flink beter dan concurrenten Manpower (+3 procent) en USG People (+2 procent).

Randstad presteert in de thuismarkt voor het eerst boven het marktgemiddelde (6 procent), dat de ABU over dezelfde periode rapporteert. Dat is een goed teken voor de concurrentie: vanaf nu groeit in ieder geval een van de marktbepalers weer marktconform. Het bedrijf gaf aan dat Randstad Nederland (het uitzendmerk) de markt verslaat, terwijl een onderpresterend Tempo Team het gat met de markt verkleint.

Groei omzet (YoY) Nederland voor Randstad en USG PEople, Q1 2009 – Q2 2011

Groei omzet (YoY) Nederland voor Randstad (in blauw) en USG People, Q1 2009 – Q2 2011

De brutomarge van Randstad herstelde licht, zoals blijkt uit deze grafiek.

Omzet en brutomarge Randstad, Q1 2009 – Q2 2011

Omzet en brutomarge Randstad, Q1 2009 – Q2 2011

Morgen op RecruitmentMatters: een Q&A over de overname van SFN Group met CFO Robert-Jan van de Kraats.

Geef een reactie

1 Comment