Vacatures per regio: zoooomerdippp…

Vacatures per regio, negatief Was er vorige week eindelijk het eerste teken van een zomerdip, deze week zet die dip zeer sterk door. Alle regio’s zakken in, waarbij drie van de vier zelfs zeer fors inzakken. West-Nederland is de enige uitzondering, maar dat is natuurlijk niet verwonderlijk. Tenslotte is hier de zomervakantie alweer bijna afgelopen. Bummer…

Minstens zo opvallend is het feit dat zowel Zuid- als West-Nederland onder de resutaten van 2010 zijn gedoken. Gelukkig zorgen Noord- en Oost-Nederland ervoor dat we niet direct in een diep zomerdepressie wegzinken; deze twee regio’s teken nog fier uit boven de resultaten van vorig jaar.

 

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 28 – 30 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 28 – 30 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,5%
  • West-Nederland: -0,2%
  • Oost-Nederland: -0,4%
  • Noord-Nederland: -0,3%

Nou, dat zijn serieuze dalingen! Gelukkig houdt West-Nederland de schade nog enigszins beperkt, anders was het resultaat wel heel erg bedroevend geweest. Maar in het westen (en oosten…) loopt de zomervakantie natuurlijk alweer op haar einde. Volgende week mag er nog vakantie worden gevierd, maar daarna is het voorbij met de pret. Het is dus misschien niet verwonderlijk dat in West-Nederland niet veel verder wordt gedaald. Alleen… waarom gebeurt dat dan nog wel in Oost-Nederland?

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

De enige richting is naar beneden. Waarbij Zuid-Nederland zo hard zakt dat West-Nederland toch weer de grootste regio van Nederland is geworden. En over een week of twee zal West-Nederland ongetwijfeld de afstand met Zuid-Nederland vergroten; tenslotte is het zuiden dan nog lekker op zomervakantie.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie