Wat gebeurt er als een land ‘het’ opgeeft?

Na de farce die in de VS voor politiek doorgaat rondom het verhogen van het schuldplafond en de sterk tegenvallende GDP (BBP) cijfers is het aanstaande vrijdag tijd voor de potentieel derde nagel aan de doodskist van de Amerikaanse economische hoop: de werkloosheidscijfers over juli 2011. Naar verwachting zullen ook deze cijfers tegenvallen.

Het lijkt er echter op dat de inwoners van het land van the american dream ondertussen de hoop al hebben opgegeven. Het onderzoeksinstituut Gallup vraagt dagelijks aan ‘the man in the street’ onder meer hoe het sentiment ten aanzien van de Amerikaanse economie is. En dit is het beeld van dat sentiment over de afgelopen anderhalf jaar:

Gallup Daily: U.S. Economic Outlook, december 2009 – heden

Gallup Daily: U.S. Economic Outlook, december 2009 – heden

Het sentiment is de afgelopen anderhalf jaar nog nooit zo negatief geweest. En dat terwijl de recessie officieel medio 2009 is geeindigd. Alleen heeft de gemiddelde Amerikaan sindsdien geen enkele verbetering van zijn/haar financiele situatie ervaren. En nu gaat het allemaal nog erger worden…

Geef een antwoord