TMC verklaart het Seizoen van Grote Schaarste weer voor geopend

image Beursfonds TMC boekt een recordomzet van EUR 26,3 miljoen. Dat meldt een voor het eerst ook in het Engels opgesteld persbericht van het bedrijf. Het eerste halfjaar is dan ook heel goed geweest voor de Eindhovense techdetacheerder. Niet alleen steeg de omzet, ook de winstgevendheid zit in de lift. Tot overmaat van geluk lijkt ook het akkefietje dat het huidige bestuur met het vorige bestuur had, bijgelegd. Althans – beide voormalig bestuurders en grootaandeelhouders hebben bij de afgelopen aandeelhoudersvergadering verstek laten gaan, zo blijkt uit de notulen.

En dus ga je je toch afvragen voor exact welke lezer TMC zijn persbericht heeft laten vertalen? Zou grootaandeelhouder Thijs Manders (goed voor 22,8 procent van de stukken) klaar zijn voor de Grote Uitverkoop Plus Premie? De koers van TMC in het afgelopen jaar bijna verdubbeld in waarde en een redelijke overnamepremie verwijderd van het niveau van voor 2008.

Hoe dan ook, voor het bestuur zelf zijn de good times weer back again voor TMC. Met zoveel woorden verklaart de CEO-grootaandeelhouder zelfs de spreekwoordelijke party weer voor geopend:

In only a few months time we have found ourselves well and truly back in a candidate’s market, as was the case between 2004 and 2007.

En waar een party is, wordt gedancet.

Onderstaande grafiek geeft weer wat een doorsnee mondiale recessie voor het nichemerkje betekend heeft.

TMC Groep: Omzet (in miljoenen EUR) en brutomarge (in %), 2007 – H1 2011

TMC Groep: Omzet (in miljoenen EUR) en brutomarge (in %), 2007 – H1 2011

Dat de brutomarge in de lift zit, heeft overigens te maken met de enkele miljoenen euro’s aan subsidies waarvan TMC afgelopen jaar heeft genoten. Die subsidies trekt TMC af van de directe kosten, en dat vertekent de onderliggende ontwikkeling van de brutomarge. Het bedrijf onthult pas in het jaarverslag hoeveel het uit de staatsruif ontving.

Werkondernemers werven
Feit is dat TMC weer volop aan het werven is. Het aantal werknemers – gekscherend werkondernemers genoemd – stijgt ook. En dat geeft aan dat de vraag naar technisch geschoold personeel voor de research&developmentdepartementen van de zuidelijke grootbedrijven weer als vanouds is.

Headcount TMC Groep, 2007 – H1 2011

Headcount TMC Groep, 2007 – H1 2011

Geef een reactie