De Amerikaanse werkzoeker heeft het opgegeven

De Amerikaanse beroepsbevolking is het stadium van wanhoop ondertussen reeds lang gepasseerd. In een land waar de regering haar uiterste best doet om de andere kant op te kijken is de arbeidsmarkt een regelrecht bloedbad.  Het officiele werkloosheidscijfer in juli daalde naar 9,1% (van 9,2% in juni). Een optisch positief signaal dat uitsluitend werd veroorzaakt door een duikeling van de arbeidsparticipatie bij de Amerikaanse beroepsbevolking. Waarmee de arbeidsparticipatie in de VS op een ongekend laag niveau staat. Simpelweg omdat de Amerikaanse werkzoeker het heeft opgegeven en zich in groeiende aantallen mate voorziet van het etiket discouraged worker:

Bureau of Labor Statistics: Arbeidsparticipatie VS, 2001 – 2011

Bureau of Labor Statistics: Arbeidsparticipatie VS, 2001 – 2011

Geef een antwoord