De lamme en de blinde…

grafzerk Zien we een endgame als het om ons klassieke kapitalistische model (lees: pyramidespel) gaat? Het begint er steeds meer op te lijken. De laatste twee PIIGSies staan op omvallen (Spanje en Italie), ondanks krankzinnige steunaankopen door de ECB van Trichet. Frankrijk heeft een niet langer valide AAA status en het is slechts een kwestie van tijd tot die door de rating agencies wordt ontnomen. En dan moet heel Euroland gered worden door… Duitsland (en het kleine neefje Nederland natuurlijk). Maar zelfs Duitsland kan (en wil?) de rommellanden Spanje en Italie natuurlijk niet redden. En aan de andere kant van de plas maakt de VS er een minstens even zo groot zooitje van. De lamme en de blinde aan het roer van het kapitalisme…

Ik ben bijzonder benieuwd hoe we uit deze zomer gaan komen. Maar mijn thermometer zegt me dat we in de tweede helft van dit jaar niet hetzelfde niveau aan vacatures gaan zien als we in de eerste helft van 2011 hebben mogen meemaken. En als het nog een beetje erger wordt is een herhaling van 2009 een nog veel realistischer verwachting. Gezellig…

Geef een antwoord

4 Comments