Vacatures per regio: zomerravijn

Vacatures per regio, negatief Het lijkt er op dat we met de resultaten over de afgelopen drie weken de diepste diepte van de zomerdip hebben bereikt. Want deze keer zakken de regio’s wel heel diep door, waarbij vooral de daling van Zuid-Nederland het meest in het oog springt.

Maar waar de dalingen weliswaar fors zijn, valt het verschil met 2010 en 2009 nog altijd nadrukkelijk in het voordeel van 2011 uit. Dus er is bijzonder weinig om ons zorgen over te maken. Pas als de regio’s niet uit de zomerdip kruipen is het tijd om achter de oren te gaan krabben. Maar zover is het voorlopig nog niet.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 29 – 31 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 29 – 31 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,8%
  • West-Nederland: -0,5%
  • Oost-Nederland: -0,4%
  • Noord-Nederland: -0,3%

Hadden we verleden week al serieuze dalingen, deze keer is het nog een stuk serieuzer. Maar ondanks al dat gedaal is de situatie in vergelijking met voorgaande jaren nog altijd zeer gezond te noemen.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

De afgrond in, zoveel is zeker. De zomerdip lijkt op dit moment meer op een ravijn waar de vier regio’s zich collectief vanaf gestort hebben. Maar we gaan er vanuit dat ze hun bungee-koord goed vast hebben gemaakt en dus vanzelf weer omhoog gaan veren. Gewoon een kwestie van geduld hebben.

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord