Olli Rehn is een levensgevaarlijke malloot

image De Europese Centrale Bank (ECB) koopt sinds maandag massaal Italiaans en Spaans waardepapier omdat de markt ondertussen steeds minder vertrouwen heeft dat beide landen aan hun verplichtingen kunnen voldoen. Een bijzonder enge situatie, maar volgens Euro commissaris Olli Rehn kunnen we allemaal rustig slapen:

The risk that the central bank will lose money on its investments is "very low," Rehn said in a response dated Aug. 9 to a European Parliament inquiry. "The bonds are purchased in the secondary market at market price — i.e. the credit risk is already factored in."

Vrij vertaald: Olli Rehn is starnakelgek. Of zou hij de ontwikkeling van het Griekse waardepapier soms vergeten zijn? Hoezo een “zeer kleine kans om geld te verliezen op deze investeringen”? Voor de goede orde, Olli Rehn wordt met ons belastinggeld betaald. Iedere (steeds discutabeler) Euro die aan deze malloot wordt betaald is er 1 teveel…

Geef een antwoord