Kelly Services betaalt omzetgroei met winst

Ook de vijfde uitzender ter wereld rapporteert groei. De omzet steeg met 16 procent en daarmee verslaat de bulkuitzender bij uitstek zijn vier grote concurrenten. De omzet van Kelly Services kwam in het tweede kwartaal op USD 1,4 miljard.

Weinig verrassend is de blijvend lage brutomarge – die stabiel onder de 16-procentsgrens uitbodemt. Hoewel Kelly Services in Adecco [LINK] steeds meer een concurrerende prijsbeuker vindt, blijft de absolute margebodem van een uitzender nog altijd steken rond deze 16 procent. Wij zijn benieuwd of die 16 procent een nieuw evenwicht wordt.

Omzet en brutomarge Kelly Services, Q1 2009 – Q2 2011

Omzet en brutomarge Kelly Services, Q1 2009 – Q2 2011

‘Winstmaximalisatie’
Kelly Services houdt het er al jaren goed mee uit. Het kan geen winsten uitspuiten en dus ook geen grote overnames doen. Tegelijkertijd is het bedrijf met zijn lage marge dermate onaantrekkelijk voor concurrenten dat het een relatief stabiele factor blijft.

Topman Carl Camden vindt het een very strong quarter, despite the slow moving recovery. Opmerkelijk genoeg voegt Camden daaraan toe dat Kelly will continue to focus on maximizing profits across all busines lines by adhering to its disciplined operational management.

Dat is een opmerking die je vooral moet lezen binnen de hierboven geschetste context. Winstmaximalisatie bij Kelly betekent op de anderhalf miljard dollar omzet een nettoresultaatje van luttele miljoenen. Dit kwartaal bedroeg de nettowinst USD 18 miljoen. Extreem veel meer zit er niet in voor deze uitzender.

Geef een reactie