VS heeft de oplossing voor werkloosheid gevonden

Jay Carney Gisteren struikelde ik over onderstaande ‘briljante’ argumentatie van Jay Carney (Witte Huis persvoorlichter) waar hij groei van werkgelegenheid koppelt aan werkloosheidsuitkeringen. Let op:

It is one of the most direct ways to infuse money directly into the economy because people who are unemployed and obviously aren’t running a paycheck are going to spend the money that they get. They’re not going to save it, they’re going to spend it. And with unemployment insurance, that way, the money goes directly back into the economy, dollar for dollar virtually. Every place that, that money is spent has added business and that creates growth and income for businesses that leads them to decisions about jobs, more hiring.

De VS heeft het werkloosheidsvraagstuk opgelost! Geeft alle niet-werkende werkzoekenden een enorme werkloosheidsuitkering en op magische wijze smelt de werkloosheid als sneeuw voor de zon. Dat niemand anders hier aan heeft gedacht!

Geen wonder dat de VS de greatest economy of the world is…

Geef een antwoord

2 Comments
 • Maarten Fekkers
  says:

  Dit is niet heel veel dommer dan de miljonairs belastingkorting geven omdat er dan meer geld in de economie zal achterblijven. Iets waar de VS ook kampioen in is. 

  En als je iets verder kijkt is best een goed plan. Doen we in NL al jaren, onderdeel van de automatische stabilisatoren http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_stabilizer en dat werkt prima. 
  Als je dat goed uitvoert is de som der delen groter dan de uitgaven. En dus goed voor je economie. 

  Immers een bakker zonder klanten is een failliete bakker. Ook al is het de beste ondernemer ooit en heeft ie het beste brood ooit. Geen klanten, geen eten.