Vacatures per regio: zwart gat

Vacature per regio, negatief Dacht ik verleden week dat het niet dieper kon met die zomerdip; deze week bewijst dat het wel kan. Want nog altijd glijden de regio’s dieper in wat zo langzamerhand grote gelijkenis met een zwart lijkt te krijgen. Want we beginnen in de buurt van de Kerstdip te komen; traditioneel het dieptepunt als het om vacaturevolume gaat.

Maar er is gelukkig ook een lichtpunt; tenslotte zijn de dalingen weliswaar groot maar de waardes staan nog altijd nadrukkelijk boven die van 2010 en 2009. Dus alles blijft relatief. En het wordt vooral spannend wat er gaat gebeuren als de zomervakanties eenmaal achter de rug zijn. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 30 – 32 (2009 – 2011)

Vacatures per regio: week 30 – 32 (2009 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: -0,4%
  • West-Nederland: -0,3%
  • Oost-Nederland: -0,3%
  • Noord-Nederland: -0,4%

Wederom forse dalingen, zij het iets minder dan verleden week. En dan is er natuurlijk ook nog het verschil met voorgaande jaren. Waarmee 2011 er onveranderd goed uitziet. Dus alles blijft relatief, hoe diep de zomerdip er op dit moment ook uitziet.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Zooo, dat gaat lekker. De regio’s kunnen niet ontsnappen aan de zwaartekracht van het zwarte gat dat zomerdip heet. We komen op deze manier wel angstaanjagend dicht bij de Kerstdip. En dat is ook weer niet de bedoeling. Het wordt de hoogste tijd dat we weer omhoog kunnen gaan kijken. De hoogste tijd…

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord