LinkedIn blijft haar ‘members’ rustig doorscrewen

Sinds kort (?) is LinkedIn in de persoonlijke timeline van gebruikers vacatures aan het pushen, waarbij de presentatie van die vacatures een angstaanjagende gelijkenis vertoont met de social ads waarmee LinkedIn zoveel kwaad bloed heeft gezet. Wat als direct gevolg had dat LinkedIn een heel klein stapje terug heeft gedaan en niet langer de avatars van LinkedIn ‘members’ bij een advertentie toont. Of toch wel?:

linkedinjobs

De vacature die Google op LinkedIn heeft geplaatst is natuurlijk niets anders dan een advertentie. Google heeft hiervoor betaald en LinkedIn probeert de responserate zo hoog mogelijk te maken door deze vacature in de timeline van potentieel relevante ‘members’ te tonen. Waarmee bovenstaand voorbeeld niets anders is dan de volgens LinkedIn niet langer gebruikte versie van social ads. Inclusief avatars.

Geef een antwoord

5 Comments