Brunel groeit gewoon door

Terwijl financieel en IT-detacheerder DPA nog in de puinhopen ligt, groeit Brunel alweer drie achtereenvolgende kwartalen dubbelcijferig door. Vandaag maakte Brunel de halfjaarcijfers bekend: de omzet steeg met 31 procent naar en de nettowinst verdubbelde bijna. Alleen de brutomarge ligt weer op het niveau van zomer 2009: rond 20 procent van de omzet.

Ondanks dat laatste minpuntje is Brunel verreweg de best presterende HR-leverancier van het moment. Brunel is relatief sterk vertegenwoordigd in het Duitsland van na de crisis, levert in Nederland veelal schaarse techneuten en haalt de bulk van zijn omzet uit de stabiele energiemarkt.

Omzet en brutomarge Brunel, Q1 2009 – Q2 2011 

Omzet en brutomarge Brunel, Q1 2009 – Q2 2011

CEO Jan Arie van Barneveld was wederom goed te spreken over de cijfers.

‘I am very pleased with our performance. The economic environment is still very uncertain but we are successfully meeting the increasing requirements of our customers . This explains the increase in turnover in Europe where the growth in Germany remains strong and growth in Belgium and The Netherlands is considered sustainable.’

Geef een reactie