Frank van Gool schuift bestuurders Olympia Duitsland

Logotype Olympia Voormalig DPA-directeur Martin Delwel is benoemd tot directeur van Olympia Duitsland. Hij vervangt de van de vroegere Flexgroup AG overgebleven Michiel Schlattmann, die ‘mit sofortiger Wirkung’ van de Olympia Personaldienstleistungen ‘getrennt hat’. Dat meldt het Duitse bedrijf in dit voor Duitse begrippen weinig verhullende persbericht:

Die Gründe hierfür liegen zum Teil darin, dass die Erwartungen an das Wachstum Olympias höher als die tatsächlich erzielten Ergebnisse waren und zum Teil auch in den unterschiedlichen Standpunkten hinsichtlich der Unternehmensführung.

Zijn opvolger is verrassend genoeg Martin Delwel, die onlangs bij DPA op een dood spoor belandde. Delwel zal per 1 september als directeur aantreden.

Eigenaar van het Duitse netwerk van Olympia is het Nederlandse OTTO Work Force, en dus is het eigenaar Frank van Gool die de ‘Wechsel auf Managementebene’ begeleidde. Volgens Van Gool, die deze maand als interim-manager in Düsseldorf de scepter zwaait, was het ‘vertrouwen in Schlattmann weg.’

Met de benoeming van Delwel, keert de voormalig DPA-directeur terug in de Duitse markt. Tussen 2000 en 2006 werkte Delwel bij Randstads Duitse dochter, waar hij verantwoordelijk was voor de Inhouse-vestigingen van Randstad Duitsland.

Van Gool laat weten in Delwel ‘veel vertrouwen te hebben’. Hoeveel de omzet van zijn Duitse acquisitie in 2010 bedroeg, is nog onbekend. Op de nog niet gedeponeerde omzetcijfers van zijn bedrijf wil Van Gool niet vooruitlopen.

Geef een reactie