Surge: oldskool social recruiting

Logo en logotype Surge Online referrals zijn blijkbaar wederom hot and happening. Want het aantal aanbieders is zo langzamerhand niet meer te tellen. De vraag is alleen of deze aanbieders ook daadwerkelijk iets te biedenhebben , afgezien van de bekende marketing babbel.

Dit keer is Surge onderwerp van een nader onderzoekje. En wat te denken van deze marketing babbel:

Enter recruitment 3.0 – its about building engaged communities, telling a story, listening, discussing, and fostering an emotional attachment with new talent
Surge enables you to communicate your message through the voice of your employees , your company’s best ambassadors. it helps you leverage the power of social media to maximize your referral program to a level it hasn’t reached before.

Goedemorgen! Dat is pas een belofte, engaged communities, storytelling en emotional attachment. Dat moet wel de heilige graal zijn. Gauw eens kijken!

De homepage
Dit is de homepage van Surge:

Surge | Homepage

Daar staat die prachtige belofte van Surge. Overigens onder een headline die het uitsluitend heeft over recruiting new employees. Wat toch weer een stuk platter is.

Maar kan ik ook ergens lezen hoe dat precies werkt? Jawel, onder de navigatie optie Products is er de keuze How Surge works. Klik:

Surge | How Surge Works

Whoehaha, weg is al die engaged communities, storytelling en emotional attachment. Sage lijkt niets meer te kunnen dan vacatures op de Facebook Wall van (participerende?) medewerkers te pletteren en een vacaturesite binnen Facebook te bieden. Een bijzonder simpele dienst die natuurlijk kan werken maar waar de belofte van Surge niets mee van doen heeft. Waarom denken bedrijven toch altijd dat ze de hemel moeten beloven in plaats van een eerlijke propositie?

Desondanks heb ik geprobeerd me aan te melden voor die 30-day trial. Aan het einde van het registratieproces kreeg ik deze mededeling:

Surge | Pending Approval

Yep, dat gaat volle zalen trekken. En zo zal Surge zeker snel kunnen groeien…

Mogelijk dat ik later nog mijn ervaringen met Surge kan delen. Maar ik zal eerst moeten wachten tot er contact met mij wordt opgenomen…

Geef een reactie

3 Comments