eWatching jat content

Er is weer eens iemand die blijkbaar niet in staat is originele content te produceren en daarom maar content van andere sites jat en onder eigen naam publiceert. In dit geval gaat het om Sjoerd Buurman, die wel in staat is om content van RecruitmentMatters te jatten, maar niet in staat lijkt om content te verwijderen; ook niet na meerdere sommaties:

eWatching

Dit artikel is op 9 augustus op RecruitmentMatters geplaatst en dat is niet door ene Sjoerd gedaan. Vreemd genoeg heeft deze jatmoos in de footer van zijn website ook nog eens dit staan: Copyright eWatching.nl. Je verzint het niet…

Eens kijken of dit werkt, anders volgen juridische stappen.

Geef een antwoord

5 Comments
 • Marc Drees
  says:

  Overigens heeft eWatching/Sjoerd Buurman de content ondertussen eindelijk verwijderd, met de volgende triestige, en feuitelijk onjuiste, tekst:
  Op deze plaats stond onderstaand bericht vermeld. Helaas stelt Recruitment Matters dit niet op prijs (ondanks dat dit volgens de Creative Commons license die zij voeren gewoon is toegestaan) en hebben we heb bericht maar uit coulance verwijderd.

  • Marc Drees
   says:

   De content mag gekopieerd worden waarbij een aantal condities gelden die door eWatching worden overtreden. Allereerst wordt de indruk gewekt dat het werk is geplaatst door ene Sjoerd terwijl dit niet het geval is. Ten tweede geeft eWatching aan dat de content op haar site onder copyright valt. Beide aspecten zijn niet toegestaan onder de CC licentie zoals RecruitmentMatters die hanteert.