Darko Dejanovic verlaat Monster (onvrijwillig)

Darko Dejanovic Het zal ongetwijfeld toeval zijn, maar op de dag waarop Monster aankondigde dat Darko Dejanovic (SVP, global CIO en Head of Product) per onmiddelijke ingang de toko heeft verlaten, steeg het aandeel Monster met meer dan 8%.

Maar ik vind deze relatie veelzeggend. Want Dejanovic heeft aan het hoofd gestaan van de grootste verspilling van kapitaal binnen Monster, beginnend met de aankoop van Trovix, waarmee Monster opnieuw moest worden uitgevonden. Drie jaar later moeten de vruchten van deze aankoop (lees: 6Sense) nog altijd Nederland bereiken, ook al is ondertussen meer dan $100 miljoen verjubeld. En zit Monster op de beurs in de hoek waar de klappen vallen. Bepaald geen indrukwekkend track record voor een C-level executive.

Monster’s CEO Sal Iannuzzi maakte mogelijk om die reden nauwelijks woorden vuil aan het (ongetwijfeld onvrijwillige) vertrek van Dejanovic:

We are thankful for Darko’s contributions over the last four years and wish him well in his future endeavors

Of, om het in gewone taal te zeggen: Godzijdank, daar zijn we vanaf!

Het persbericht bevat wel een (overigens zeer magere) poging om het als een beslissing van Dejanovic te laten lijken:

This follows Darko Dejanovic’s decision to leave the Company to pursue another opportunity.

Het is voor Dejanovic niet te hopen dat hij met zijn vertrek ook meteen zijn aandelen Monster moet verkopen. Want dat zou een wel heel akelig moment zijn. Hoewel… eigenlijk is er nog altijd meer reden voor het aandeel Monster om te dalen dan om te stijgen. Maar Monster’s beurswaarde is sinds begin dit jaar het hardst gedaald van alle bedrijven van de S&P 500…

De positie van CIO is overgenomen door Mark Conway, tot dat moment Senior Vice President of Technologies. De rol van Head of Product is sinds gisteren blijkbaar in handen van een duo:

Leading Monster’s product development efforts will continue to be Andrea Facini and Matthew Mund in their respective roles as Vice President of Global User Experience and Vice President of Product Management.

Geef een reactie

2 Comments