Vacatures per regio: alle regio’s weer omhoog

Vacatures per regio: positiefJawel, de zomerdip is sinds vorige week voor het hele land voorbij. Ook de laatste regio, Noord Nederland, heeft de zomerloomte afgeschud en laat een groei van het aantal vacatures zien. Mooi. Tegelijkertijd groeien de andere regio’s fors door.

De belangrijkste vraag is echter hoelang deze groei zal volhouden. Het groeiend aantal negatieve berichten over de economische ontwikkeling en de nog altijd zwaarder wordende molensteen van de monetaire ellende hebben al gezorgd voor dalend sentiment onder producenten en consumenten. Het lijkt slechts een kwestie van tijd totdat dit ook zijn effect gaat hebben op het vacaturevolume.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 32 – 34 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 32 – 34 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,3%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,2%
  • Noord-Nederland: +0,1%

Ja, alles stijgt weer. Nu eens kijken hoever die stijging zal gaan. Ik geef het nog een week en daarnaa stagnatie. Maar ik heb geen kristallen bol, dus zeker weten doe ik het niet.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Jawel, ook voor Noord-Nederland is de zomervakantie afgelopen. Back to work en dat toont zich in een (zij het beperkte) groei van het aantal vacatures in die regio. De overige regio’s groeien ondertussen stevig door, maar ik durf er een goede fles champagne onder te verwedden dat het de piek van dit

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord