BREKEND: Voormalig directeur Martin Delwel daagt DPA

Logotype DPA Weer heeft DPA een rechtszaak aan zijn broek hangen. Ditmaal heeft topman Eric Winter het aan de stok met scheidend directeur Martin Delwel. Delwel is nog niet eens bij DPA vertrokken of hij daagt zijn voormalig werkgever voor het kantongerecht.

De reden? DPA heeft zijn salarissen over juli en augustus niet betaald. Omdat Delwel, die formeel morgen uit dienst treedt, ook zijn exitpremie nog moet ontvangen, wil hij DPA met deze zaak tot betaling van beide posten dwingen.

De zitting was vanmiddag. Wij waren erbij. DPA niet.

De zaak Delwel – DPA

DPA liet verstek gaan en dus hield de kantonrechter het kort. Tijdens de openbare zitting bleek dat DPA heeft verzuimd Delwels salarissen over juli en augustus te betalen, opgeteld EUR 33.000. Dat is opmerkelijk, want Delwel maakte begin juni bekend bij DPA te vertrekken. Hoe hoog zijn exitpremie is, is niet bekend. Delwel heeft op het totaalbedrag bij DPA beslag laten leggen. De rechter doet volgende week uitspraak.

Eerder werd DPA veroordeeld voor het inbreken op het auteursrecht van sitebouwer More-In.

Spoedig meer.

Geef een antwoord

4 Comments