BREKEND: DPA’s eigen jurist spant rechtszaak aan tegen DPA

Logotype DPA Detacheerder DPA heeft nog meer lopende rechtszaken dan de twee eerder bekend gemaakte. Minstens 3 rechtszaken zijn de afgelopen maanden tegen de detacheerder aangespannen. RecruitmentMatters ontdekte gisteren dat ex-directeur Martin Delwel zijn voormalig werkgever voor de kantonrechter sleepte. Daarnaast spande ook e-recruitmentbedrijf MrSearch een rechtszaak tegen DPA aan. In al deze zaken wordt DPA betalingsachterstand verweten.

Maar één zaak springt er ver boven uit: en dat is de rechtszaak van Axel Macro tegen DPA. Deze zaak is de moeder aller DPA-fitties. Macro is namelijk al zeker vijf jaar de huisjurist van DPA en heeft alle juridische loopgraven namens zijn werkgever zelf gegraven. Het was Macro die DPA verdedigde in het kort geding dat sitebouwer More-In aanspande. Het was ook Macro die vorige week nog DPA vertegenwoordigde in de rechtszaak met leverancier MrSearch. Gisteren, tijdens de zitting van (ook Macro’s) voormalige directeur Martin Delwel, liet de juridische dijkgraaf van de detacheerder ineens verstek gaan.

Vandaag blijkt waarom: huisjurist Axel Macro heeft zélf een zaak tegen DPA aangespannen. Wij belden Macro.

Schikking?
Macro wil echter niet ingaan op de details van zijn tegen DPA aangespannen rechtszaak. ‘U zult begrijpen dat ik daar niet op ga reageren. Als mijn zaak tot behandeling komt, dan zult u ongetwijfeld de details vernemen, maar ik heb goede hoop dat het zo ver niet komt.’

Macro gaf wel aan dat hij in de zaak die Delwel tegen DPA aanspande ‘niet is gevraagd DPA te vertegenwoordigen.’ Lopende en oudere zaken als die van MrSearch zal hij wel afhandelen. Macro: ‘Ik heb geen reden om aan te nemen dat ik deze zaken niet zal afronden.’

Radeloos DPA
De vraag is wie DPA in de nieuwe zaken zal vertegenwoordigen. Het toch al met de bank, het pensioenfonds en eigen klanten en werknemers bakkeleiende DPA kan een nieuwe raadsheer wel gebruiken, maar het lijkt er ook op dat topman Eric Winter niet bereid is voor de diensten van een juridisch leverancier veel geld neer te tellen. En of DPA zonder kan? Het is de vraag of het DPA zal helpen in alle huidige (en nog volgende?) rechtszaken verstek te laten gaan…

Morgenochtend op RecruitmentMatters: een interview met DPA-topman Eric Winter over zijn door rechtszaken geplaagde detacheringsbedrijf.

Geef een antwoord

1 Comment