Rezscore: krijgt van mij een dikke F

Logotype RezscoreDankzij een vermelding van Michel Rijnders kwam ik op de site van Rezscore terecht. Een bedrijf dat in staat blijkt om een leuke infographic te maken, maar die aanzienlijk grotere ambities heeft:

Our proprietary algorithms read through your resume and analyze it on over a dozen metrics according to the recommendations of hiring managers, HR directors, job search experts, and certified resume writers.

Vrij vertaald: een extractie-engine met een rating mechanisme. Nou, dat moet ik zien! Want als het goed werkt is dat natuurlijk wel een technologie die waardevol zou kunnen zijn. Zeker voor bedrijven die grote volumes aan cv’s moeten verwerken.

De homepage
Dit is de homepage van Rezscore:

Rezscore | Homepage

Op de homepage gebeurt het allemaal. Rezscore legt hier uit wat ze doet, hoe anderen het vinden, en ik kan er mijn cv uploaden om een score te ontvangen. Een drukke bedoening dus…

Helaas kan ik bij die upload geen gebruik maken van mijn LinkedIn profiel (merkwaardig), dus maak ik maar even via LinkedIn een PDFje aan. Die ik vervolgens wel door Rezscore kan laten uploaden. Vol spanning wacht ik op het moment dat ik een score van Rezscore ga ontvangen:

Rezscore | Resultaat

Een fucking F! Oftewel het laagste cijfer wat maar mogelijk is. En de feedback geeft aan dat de parser van Rezscore mijn cv niet heeft herkend als een cv. Terwijl het volledig in het Engels is opgesteld en het ook nog eens een standaard LinkedIn profiel indeling heeft. Waaruit blijkt dat Rezscore in ieder geval geen rekening heeft gehouden met het feit dat er mensen zouden kunnen zijn die hun LinkedIn profiel zouden kunnen gebruiken als een cv.

Die lage score geeft mij in ieder geval aan dat hun extractie-engine van een ander niveau is dan de engines van Burning Glass, DaXtra of Textkernel. Want die engines hadden een LinkedIn cv zonder problemen kunnen extraheren. Verder vermoed ik dat de extractie-engine van Rezscore voornamelijk is gestruikeld over de recommendations die LinkedIn in het PDF propt.

Het is bijzonder knullig dat Rezscore geen rekening houdt met een LinkedIn cv; terwijl ze in hun leuke infographic nadrukkelijk melding maken van LinkedIn. Maar ja, dat is blijkbaar alleen om er een leuk plaatje van te maken blijkbaar:

Rezscore | Infographic, detail 

Gezien de tekst with Rezscore bringing data and analytics to the job search for the first time heb ik verder het donkerbruine vermoeden dat Rezscore nog nooit van Burning Glass, DaXtra of Textkernel heeft gehoord. En dat zou wel bijzonder dom zijn.

Conclusie
Rezscore claimt cv’s te kunnen analyseren en van een rating voorzien, maar vergeet een zeer logische variant van het cv (het LinkedIn profiel) als mogelijkheid. Waarmee ze in mijn optiek voor de eigen service een dikke F verdient. Eerst nog maar eens flink sleutelen zou ik zeggen. En misschien ook maar meteen investeren in een echte extractie-engine?

Geef een antwoord