TRU London – RIDE on……..

Afgelopen week vond TRU London wederom plaats in het City Hotel in London. Wat was het weer smikkelen en smullen met onderwerpen als Secret Sourcing, Social Footprint, RPO, Inhouse Headhunting, Video Recruiting, de allerlaatste nieuwtjes over Twitter, LinkedIn, Facebook, Google +, Beknown, Branchout en nog heel veel meer tools, technology & platforms. Alles wat Recruitment anno 2011 te bieden heeft. Maar liefst 41 tracks in 2 dagen!  Het mooie van een unconference is dat niemand van de trackleaders betaald krijgt. Jij deelt jouw verhaal en deze groeit door de aandacht en feedback van anderen. Daar investeer je dan in. Ondertussen schuif jij aan bij andere tracks om ook weer ideeen te verzamelen om je eigen kennis & kunde te versterken. Een training dan.  Handig , als je straks weer voor een MT, manager, groep, kandidaten oid staat. Dan wellicht zomaar een opmerking: ” Gaan Recruiters LinkedIn nog groter maken, of jagen zij juist alle leden weg en wordt de Recruiter een soort van persona non grata…….”, en “gaan door Social Media echt alle Recruiters verdwijnen”…?

Het hele track schema is hier te lezen:  Marc Drees heeft ooit gemeld dat TRU eigenlijk niet te bloggen is. Ben dat eigenlijk wel met hem eens. Als je alles puur inhoudelijk wilt vertalen, inclusief een eigen sausje per track, dan wordt het al snel een enorme brei van getallen, visies, meningen, strategien etc. etc. Eigenlijk moet je daar vooral bij zijn. Grote vraag dan eerst… waarom?

Nou, om bijvoorbeeld het carriere pad van Johathan Cambell te volgen.  Hij is al 15 jaar actief in Recruitment, heeft een goed lopend Recruitment bureau en sinds kort focust hij zich vooral Social via zijn nieuwe organisatie Social Talent. Hem horen praten voelt als thuis komen. Enorme hands-on Recruitment ervaringen, plaatsingen in het nu, (Social) visie voor straks, en hierbij allerlei interacties om het een met het ander in elkaar te overlopen. Op woensdag organiseert hij altijd drukbezochte webseminars over aktuele onderwerpen in de Recruitment branche. Recruiters van o.a. Facebook & Google, ruim vertegenwoordigd in Ierland, volgen hem daarbij. Hier geen schreeuwerig tekentafel recruiterij, of alles wordt anders gebrabbel. Evolutie in plaats van Revolutie.  Hij komt naar TRU op 24/11 in Amsterdam. Van hem gaan we nog veel horen!

Ik had het genoegen een paar uur te mogen spelen met SocialCV.com. Marc Drees noemde dit een pareltje uit de UK. Nou, geen woord van gelogen! Wat een tool.  Eerst de vraag: “Wat moet je er mee”.  Zoals u wellicht weet recruit ik vooral ( internationaal) IT talent. Liefst in NL, maar zijn er hier te weinig dan EUof zelfs nog verder. Deze personen halen wij naar Nederland, we regelen hiervoor de vergunning (Non-EU) en, last but not least, deze plaatsen wij in een huis, waarvan de huur voor een maand betaald is. Prettig voor Igor uit Rusland, die hier aan de slag gaat als JAVA architect. Alles geregeld, een zachte landing, en hierdoor een veel hogere ROI. Dan is dan weer goed is voor de organisatie. Deze personen moeten echter wel eerst gevonden worden.

Hiervoor gebruiken we vooral Monster, de global database. Soms komt het voor dat onze opdrachtgevers graag nieuwe IT-ers uit een bepaalde streek of stad willen hebben. Dit ivm de teamsamenstelling. Het kan dan zijn dat de database van Monster hiervoor niet toereikend is. Dan gebruik ik LinkedIn. En juist dat is wat Social CV biedt. Een welkome toevoeging en een onwijs goed alternatief. En niet alleen dat, ook het verkeer op Twitter etc neemt men mee. Ik zocht op JAVA en Amsterdam en vond meer dan 3000 profielen! Allen te bereiken via mail ook nog. Viel bijna van mijn stoel van verbazing. Nog nooit zoiets gezien. Nog even getweet wie hier in Nederland al mee werkt en schrikbarend weinig reacties. Zowel voor mijn a.i. rol als voor het Agency werk zie ik hier enorm veel mogelijkheden. Vanaf volgende week gaan we testen. Heel benieuwd naar de resultaten dan ook.  Effectiviteit in search, met een juiste tijd/kwaliteit investering. Ik verwacht er veel van. Wordt zeker vervolgd.

Kevin Wheeler was er ook. Drukbezochte tracks over RPO’s & the Future of Talent. Altijd leuk, spannend, interessant en boeiend deze sessies. Op 29 &30 september is hij in Nederland . Zeker heen gaan. Die man verveelt nooit, al is het alleen maar omdat hij structureel de wereld overvliegt en daardoor continu nieuwe Recruitment verhalen hoort. Deze deelt hij maar wat graag . Vooral ook ’s avonds met een rood wijntje. Vond het weer helemaal goed in ieder geval.

Wat zal ik nog meer schrijven. Zoveel gezien, gedaan en beleeft:

RecruiterUK was er met interessante livestreams. Deedee Doke geeft haar highlights,  Oscar Mager over Google + hangouts, Master Burnett over de veranderingen in Employer Branding,  Personnal Branding van Jorgen Sundberg, de case geschikt/ongeschikt met Patrick Boonstra. Zo’n beetje het meest verkochte T-shirt op Lowlands trouwens. Pacman Recruiting op Layar met Gordon Lokenberg, etc.etc.etc. Twitter maar eens op #Trulondon. Je komt genoeg tegen. Heb er van genoten en bruis nog helemaal na. Ga eens kijken op 24 november bij TRU in Amsterdam in het YER gebouw.

Straks het hele TRU circus dan ook naar Zuid Afrika. Ik ga vast sparen.  En Recruitment nog steeds in recessie?…… Niet tijdens TRU London… Het festijn werd afgesloten met een door RIDE gehost feestje…….. Always look on the bright site of life 🙂

Geef een antwoord

1 Comment