vizualize.me: NIET the future of resumes

logotype Vizualize.meVizualize.me is een tool waarmee ik mijn LinkedIn profiel kan omtoveren in een infographic. Inderdaad, dat is alles. En op zich is er helemaal niets mis met zo’n gimmick. Alleen… waarom vindt Vizualize.me het dan nodig om dit over zichzelf te zeggen?:

We believe that the traditional text resume is boring, lengthy and long overdue for a makeover. We are creating an online resume format that is beautiful, relevant and fun. We want to enable people to express their professional accomplishments in a simple yet compelling personal visualization. Our vision is to become the future of resumes.

Waarom moet er toch altijd zo enorm overdreven worden? Want Vizualize.me is simpelweg niet the future of resumes. Tenzij kandidaten, recruiters en hiring managers plotseling allemaal genoegen nemen met uitsluitend headlines.

De homepage
Dit is de homepage van Vizualize.me:

vizualize.me | Homepage 

Yep, eye candy.

En het staat er duidelijk; ik kan mijn LinkedIn profiel (is dat overigens niet gewoon mijn cv?) gebruiken om een beautiful infographic te maken. En blijkbaar zijn er verschillende manieren om mijn beautiful infographic te manipuleren, gezien de voorbeelden op de homepage. Dus waar wacht ik nog op?

Na op de knop Connect with LinkedIn te hebben geklikt, krijg ik dit te zien:

vizualize.me | Mijn infographic

De infographic van mijn werkervaring, in allerlei zuurtstokkleurtjes. Het ziet er behoorlijk druk uit, maar ja dan moet je maar niet zoveel verschillende dingen tegelijk doen.

De pagina loopt nog een heel eindje door; waarbij ik ook mijn opleiding, talen en nog enkele recommendations zie. Maar het meest interessante deel is natuurlijk de werkervaring. Ik kan mijn infographic aanpassen door andere kleurtjes, lettertypes of een totaal andere presentatievorm te kiezen. Maar in essentie is het allemaal hetzelfde.

En dat is het wel zo’n beetje. Ik kan natuurlijk mijn profiel aanpassen, maar aangezien ik mijn profiel heb geupload vanuit LinkedIn is dat niet zo verstandig. Tenzij ik ook mijn LinkedIn profiel wil aanpassen. Maar dan is het natuurlijk beter om alleen mijn LinkedIn profiel aan te passen. Wat natuurlijk eigenlijk niets anders is dan een cv. Waarvan vizualize.me zegt dat het boring, lengthy and long overdue for a makeover is. Tja…

Conclusie
Vizualize.me is een gimmick waarmee ik mijn cv tot een infographic kan omtoveren. Voor kleurtjesfetisjisten is het mogelijk een fijne ervaring. Voor de rest van de wereld is het even leuk en daarna boring. Een ding is zeker, vizualize.me is zeker niet the future of resumes. Wat een onzin…

Geef een reactie

3 Comments