Vacatures per regio: positief nazomeren

Vacatures per regio, positief De regio’s hebben de loomheid van de zomerdip duidelijk van zich afgeschud. Alles groeit en bloeit in nazomerend Nederland. Nou ja, in ieder geval de vacaturevolumes groeien en bloeien. En daarmee is de toch wel zeer diepe zomerdip van dit jaar niets meer dan een slechte herinnering.

Wat mij brengt op de vraag die niemand durft of wil stellen: Hoe lang zal deze groei nog doorzetten? Of: wanneer gaat het vacaturevolume weer krimpen? Want de hoeveelheid slecht nieuws uit zowel de VS, Europa als China is ondertussen zo groot dat iedereen probeert te doen alsof er niets aan de hand is maar ondertussen vreest met grote vrezen.

Dit is de grafiek van de afgelopen drie weken:

Vacatures per regio: week 33 – 35 (2008 – 2011)

Vacatures per regio: week 33 – 35 (2008 – 2011)

In vergelijking met vorige week is dit het resultaat:

  • Zuid-Nederland: +0,2%
  • West-Nederland: +0,2%
  • Oost-Nederland: +0,3%
  • Noord-Nederland: +0,3%

Fraaie stijgingen bij alle regio’s dus. Een goede zaak en zeker eentje die wat mij betreft nog een tijd mag worden doorgezet. We komen tenslotte uit een zeer diepe zomerdip dit keer.

Over het afgelopen jaar ziet het er zo uit:

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Vacatures per regio: afgelopen 52 weken

Nou, dat ziet er dus bijzonder goed uit bij alle regio’s. Groei, groei en nog eens groei. Het ravijn van de zomerdip is ondertussen nog slechts een vage herinnering aan een zeer regenachtige periode. Op naar de piek van het voorjaar. Waarvan het overigens zeer onwaarschijnlijk is dat deze gehaald gaat worden, maar dit geheel terzijde…

Cijfers en ranglijst van nieuwe vacatures zijn gebaseerd op Jobfeed. Jobfeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een reactie