Monster-directeur: Opnieuw uitstel lancering 6Sense Nederland

Q&ADe Nederlandse lancering van 6Sense zal pas volgend kwartaal plaatshebben. Dat zegt Monster-directeur Warren Hammond in een interview met RecruitmentMatters. De geldverslindende nieuwe zoektechnologie 6Sense is februari vorig jaar gelanceerd in Amerika. Daarna volgden de Britse en de Franse lanceringen.

De Nederlandse start van de dienst heeft minder prioriteit voor het bedrijf. Begin vorig jaar, ten tijde van de Amerikaanse lancering, meldde Benelux-directeur Warren Hammond dat 6Sense ‘begin 2011’ in Nederland zou worden gelanceerd. Later werd dat ‘Q2/Q3’ van 2011. Nu het einde van dat derde kwartaal in zicht is, is een uitstel van nog een kwartaal een serieuze optie, zo laat Hammond ons in een interview weten.

Wij spraken de General Manager Benelux van Monster erover.

Officieel staat de lancering gepland voor ‘Q2/Q3’. Gaat het deze maand nog gebeuren?
‘Met 6Sense kun je als gebruiker in de Monster-databank zoeken naar cv’s. De zoekmogelijkheden van 6Sense zullen dit jaar in de Nederlandse markt mogelijk worden.’

Dat kan ook het vierde kwartaal zijn. Vanwaar dat uitstel?
‘Het kan elk moment gebeuren. Mij is verteld dat ik paraat moet staan. Ik hoop dus dat het deze maand nog gebeurt. Op dit moment hopen we op een lancering in het derde kwartaal, maar dat is over een paar weken natuurlijk afgelopen. Om eerlijk te zijn was de lancering eerder nog vroeg in het derde kwartaal gepland. Toen werd ook BeKnown gestart en dat kostte ons team flink mankracht. Bovendien is de moeilijkheid met de technologie van 6Sense dat het een complexe vertaalkwestie is. Om een voorbeeld te geven: als je een heating engineer zoekt in Engeland, dan zoek je in Amerika een plumber. In andere landen betekent zo’n term weer iets volslagen anders. In de Nederlandse markt heb je die verschillen al met de Vlaamse taal. Dus het succes van het project is afhankelijk van de juiste vertaling van de juiste functies.’

Is dat de reden van het uitstel?
‘Ja, er zijn een aantal redenen en dit is de beste die ik kan noemen. De lancering vanuit de Verenigde Staten naar het Verenigd Koninkrijk duurde daarom ook langer dan verwacht. Het bouwen van enterprise suites is erg opwindend, maar het is ook een nieuwe manier van werken voor ons.’

Beknown is wel in het Nederlands vertaald. Kunt u iets zeggen over de penetratie van Beknown in de Nederlandse markt?
‘Op dit moment kunnen wij geen cijfers delen. Ik sluit niet uit dat het later alsnog gebeurt, maar nu nog niet. Het interessante van de Nederlandse markt is overigens de tweestrijd tussen Hyves en Facebook. Hoewel Facebook net Hyves heeft ingehaald in aantallen pageviews, is Hyves toch flink populair. En ik vraag me af of Facebook wel als een professioneler sociaal netwerk wordt beschouwd. Misschien is Hyves wel het zakelijkere netwerk.’

Zegt u nu dat u eraan denkt BeKnown aan Hyves te koppelen?
‘Daar praten we wel eens over, natuurlijk. En we beperken ons niet tot Hyves: er wordt gesproken over twee of drie andere internationale netwerken. Ik denk niet dat er veel andere nationale sociale netwerken zijn – afgezien van in Azië – die zo populair zijn als Hyves.’

Is Monster daar al mee bezig?
‘Dat weet ik niet. Dat is me niet verteld. Als het zo zou zijn, zou me dat toch verteld zijn.’

Bij de lancering van BeKnown werd de hoofdpagina van Monsterboard.nl het paarse uithangbord van de nieuwe dienst. Na een maand was de site-opmaak weer terug bij de oude opmaak, om kort daarna nog eens paars te worden geverfd. Was dat nodig om de Nederlandse inschrijvingen op BeKnown opnieuw te pushen?
‘Nee, daar zit niets achter. We promoten BeKnown continu op Monsterboard omdat het een prachtig product is dat we graag onder de aandacht van de bezoekers van onze site brengen. BeKnown is de ideale manier om je professionele- en vriendennetwerk op Facebook te scheiden en daarom blijven we over BeKnown communiceren.’

Hoe duur wordt zoeken met 6Sense in Nederland?
‘De prijs ligt nog niet vast. Er zal een premie op liggen – we hebben gezien dat klanten in andere landen ook voor de dienst moeten betalen. 6Sense maakt het zoeken eenvoudiger en beter en dus wordt het beschouwd als een premiumproduct.’

Geef een reactie

3 Comments