Tata Consultancy Services rent heel hard…

Het Recruitment begrip Sourcing wordt op Wikipedia vrij vaag omgeschreven: “The identification and uncovering of candidates (also known as talent) through proactive recruiting techniques”. Kijk, daar kunnen we alle kanten mee op. Proactive Recruiting. Bestaat er iets anders? Een computer opstarten vergt gelijk al een actie toch? De letterlijke vertaling van Sourcing betekent “het kopen van onderdelen”. Men ziet dit vooral terug in het begrip Global Sourcing. Het buiten de landsgrenzen inkopen van basismaterialen. Nu leest het begrip materialen natuurlijk niet echt lekker zodra het om menselijke arbeid gaat. Het begrip Source is dan vriendelijker. Bron! Een bron waar men uit kan putten. Sourcing in ons vak betekent dan vooral het definiëren en gebruiken van deze bronnen….

Is er een mijn gevonden waar de mens als “edelmetaal” gedolven kan worden, dan is het zaak voor de Recruiter deze bron te koesteren, deze te waarderen, strategie en beleid op los te laten en liefst een duurzame relatie mee op te bouwen. Een lange termijn verbintenis is dan haalbaar. Een structurele win/win. Een veel beter plan dan het zo snel mogelijk laten opdrogen van de bron voor snel gewin.

Enorm goed nieuws is dan dat Tata Consultancy Services titelsponsor wordt van de Amsterdam Marathon. TCS is een toonaangevend bedrijf in IT-services, adviesdiensten en bedrijfsoplossingen. TCS is sinds 1992 in Nederland actief en is voor deze Indiase gigant een van de grootste landelijke markten. In Nederland werken nu meer dan 1000 ICT-ers bij TCS. Men timmert flink aan de weg.  Onderzoeksorganisatie CRF Institute heeft TCS al opgenomen in de lijst van beste werkgevers. Men heeft hier het keurmerk Top Employer Nederland 2010 voor gekregen.  Niet gek voor deze grootste Aziatische leverancier van ICT diensten.

Men heeft grote ambities. Het komende boekjaar wil men maar liefst 60.000 mensen aannemen. Eind 2012 zouden hier dus zomaar 300.000 ICT-ers kunnen werken. Een groeiend deel hiervan in Nederland. Waarom anders de sponsoring van de Amsterdam Marathon? Hun achterland is qua IT talent zo enorm groot. Nee zeggen op een IT aanvraag? No way. Onmogelijk! Altijd leveren op de snelst en best mogelijke manier. Dat maakt van hun een winner.

Wie in Nederland Engelstalig IT personeel recruit, ontkomt nu al niet aan TCS. Een enorme luchtbrug Azië – Europa is men aan het bouwen. Qua Sourcing staat deze organisatie bovenaan mijn lijst. De Nederlandse arbeidsmarkt zal overspoeld worden met nieuwe ICT-ers die afkomstig zijn uit deze bron. Het werk gaat steeds minder vaak naar India. Men komt hier wel heen. En dankzij TCS is de selectie al geschied en is de kaf van het koren qua relocation potential al gescheiden. Heeft uw organisatie al beleid hoe met deze nieuwe doelgroep om te gaan? Maar wat graag verlaten deze nieuwkomers hun deta constructie voor een vaste baan binnen uw organisatie. Op korte termijn zal 35 a 50% van uw IT sollicitanten uit deze richting komen. Van een marathon is hier dan nog nauwelijks sprake. Eerder een zeer snelle sprint…………..

 
Geef een reactie