Cammio: potentieel interessante videodienst met bizarre messaging

Logotype Cammio Tijdens het Recruiters at the Beach event waren er de onvermijdelijke sponsoren die de eventruimte vervuilden met folders en ander ongerief. Een van die sponsoren was Cammio. Ik had me al eerder voorgenomen om de site eens te bezoeken, maar de foldervervuiling gaf het uiteindelijke zetje.

Cammio maakt het mogelijk om in je onderbroek te solliciteren. Althans, dat suggereert de folder middels een multiculti foto van 5 personen in onderbroek. Cammio biedt namelijk de mogelijkheid tot video’solliciteren’. Jawel, de video is weer in het land. Maar dit keer met een mogelijk praktische toepassing; dit in tegenstelling tot het krankzinnige video-cv. Want videoconferencing is natuurlijk al sinds jaar en dag een waardevol alternatief voor face-to-face ontmoetingen. Dus waarom niet in het selectieproces?

De Cammio folder stelt overigens met hemelschreiende stupiditeit het volgende:

Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat meer dan de helft van de ondervraagden niet zal solliciteren omdat het qua reistijd en agendaplanning niet uitkomt. Ook de onzekere uitkomst die een gesprek met zich meebrengt is voor velen een reden om geen vrij te nemen om een gesprek te voeren.

Vrij vertaald: Cammio maakt het mogelijk om luie, niet echt geinteresseerde of weinig gemotiveerde kandidaten te spreken. Jawel, met droge ogen! Het is bizar dat een bedrijf een dergelijke onderbouwing op een folder drukt zonder dat iemand zich hierover achter de oren krabt.

Verder reutelt Cammio populair mee over de schaarste op de arbeidsmarkt als andere motivatie om deze videodienst te gebruiken. Hoe krijg je het uit je strot…

De homepage
Dit is de homepage van Cammio:

 Cammio | Homepage

Goed, er gebeurt een hoop op deze pagina, maar het is duidelijk dat je als recruiter of kandidaat dus vanuit huis met elkaar kan spreken. Dat is waar het bij Cammio om gaat. Wat duidelijk blijkt als je de nadere uitleg leest:

 Cammio | Hoe werkt het?

Zowel een interview vorm als een vaste set vragen waar een kandidaat op dient te reageren. Cammio is een efficiencytool voor recruiters. In potentie een prima dienst dus. Waarbij de belangrijkste vraag niet over het potentiele gemak, maar over de privacy gaat. Want het delen van een video is toch heel wat anders dan het delen van een cv. Hoe wordt daarmee omgegaan? En in hoeverre garandeert Cammio dat de kandidaat hiervan goed op de hoogte is?

Conclusie
Meestal loop ik tegen bizarre diensten aan die worden aangeprezen via prachtige marketing boodschappen. Cammio is een potentieel interessante dienst die wordt aangeprezen via een bizarre marketing boodschap. Een bijzonder omkering tenzij die marketing boodschap toch een kern van waarheid bevat. Want daarmee zou de uitval in een vervolgfase van het selectieproces bijzonder hoog worden. Doordat al die luie en ongemotiveerde kandidaten alsnog afhaken als ze worden uitgenodigd voor een face-to-face interview…

Hoe dan ook, om Cammio daadwerkelijk te kunnen beoordelen moet je natuurlijk een sessie ondergaan. Dan blijkt pas echt of er waarde in deze dienst zit.

Geef een reactie

11 Comments