Taleo toetert vals over ‘social recruiting’ features

image Taleo start vandaag haar jaarlijkse feestje, Taleo World, met een persbericht waarin de ATS-leverancier een tweetal nieuwe features annonceert: Linkedin Profile Upload en LinkedIn Preview. Feitelijk is hier niet veel nieuws onder de zon, anders dan de ronkende titel van het persbericht: Taleo and LinkedIn Harness the Power of Social Recruiting. Toe maar…

De eerste feature, LinkedIn Profile Upload is niets anders dan de Apply with LinkedIn knop. Maar dit is hoe Taleo het brengt in haar persbericht:

LinkedIn Profile Upload, which leverages Apply with LinkedIn technology, allows candidates to pull their LinkedIn profile content into a career website with the click of a button, rather than manually entering this data.

For Taleo customers, LinkedIn Profile Upload improves the ability to hire top talent by increasing the size of candidate pools by reducing the drop-off rates on an application form.

Ja, hier heeft een PR persoon aan een ongekend dikke duim zitten zuigen. Wat een opgeblazen tekst. Of bood Taleo soms tot op heden uitsluitend de mogelijkheid aan sollicitanten om alle informatie handmatig in te voeren? Natuurlijk niet…

Maar ook Taleo’s EVP Jason Blessing kan er wat van:

"As more and more information is stored in the cloud, accessing that information to apply for a job should be much simpler than it has been to date as candidates have had to enter the same information again and again as they submit multiple applications," said Jason Blessing, executive vice president of Products and Technology at Taleo.

Goeie hemel! Wat zou deze EVP voor salaris mee naar huis nemen? Alles meer dan EUR 1 per maand is al teveel…

LinkedIn Preview
Daarentegen is de tweede feature (LinkedIn Preview) wel waardevol; als je tenminste naast Taleo ook LinkedIn Recruiter gebruikt. Dat is slechts enkele bedrijven gegeven; in het algemeen de grootste corporates. Die feitelijk met deze nieuwe feature zowel vanuit Taleo als vanuit LinkedIn Recruiter meer kunnen zien en doen:

LinkedIn Preview gives any recruiter and manager the ability to view LinkedIn’s 120 million profiles directly through Taleo Recruiting.

Firstly, they can quickly access the candidate’s full LinkedIn profile and see which candidates have already been viewed by their colleagues using Taleo. Secondly, users who have both Taleo Recruiting and LinkedIn Recruiter can now instantly access Taleo profile information from LinkedIn Recruiter and open the full Taleo profile with one click.

Handig; zoveel is zeker. Maar zoals gezegd, je moet wel een hele dikke poepflap hebben om zowel Taleo als LinkedIn Recruiter te kunnen betalen.

Als deze twee nieuwe features als de pareltjes van Taleo World worden gepositioneerd moet het wel een heel saai feestje worden daar in San Francisco. Of hebben corporate recruiters allemaal kinderhandjes?

Geef een reactie

9 Comments