Copycat of stockfoto?

Zou Careerbuilder voor haar homepage gebruik hebben gemaakt van een ordinaire stockfoto of is hier sprake van nog ordinairder jatwerk van de site cvpresentatie.tv:

cvpresentatie.tv | Homepage

Het gaat hierbij om de foto van de vriendelijk lachende dame met op de achtergrond drie fuzzy heren.

En dit is de homepage van Careerbuilder:

Careerbuilder | Homepage

Krijg nou de pip! Identiek dus.  Ik ben benieuwd…

Geef een antwoord

6 Comments
 • Dennis
  says:

  Deze foto wordt op minimaal 695 sites gebruikt, bron: Google Images (search by image).
  Je kan natuurlijk achter elk toeval een kwalijk plan zoeken, echter er zijn dus onder die 695 sites, zeker wel 5 of 10 andere recruitment sites die ook deze foto gebruiken. Als de rechten zijn betaald, who cares.
  De sites hebben een andere indeling en Cvpresentatie vraagt om “Partners”. Dat zie je bij Careerbuilder niet terug. Dus ze hebben hoogstwaarschijnlijk niks met elkaar te maken.

  • Marc Drees
   says:

   Mijn hemel, dan is het wel bijzonder goedkoop van Careerbuilder om een stockfoto zo dominant op haar homepage te gebruiken. Je zou toch iets meer verwachten van de grootste vacaturesite (in de VS)…

   • Dennis
    says:

    Vanuit Careerbuilder is het inderdaad goedkoop. Dat is toch een groot bedrijf, ze zouden bij wijs van spreken hun secretaresses eens kunnen peilen of eentje zin heeft in de spotlights? Keuze zat toch? Verder is het geen slechte site, maar het is zeker geen bijzondere site qua design.

 • Rogier
  says:

  En vervolgens de volgende opmerking als we (direct) naar cvpresentatie.tv surfen:
  “Momenteel voeren wij onderhoud op onze website uit”
  Ga ik naar http://www.cvpresentatie.tv ( met www) dan gaat het wel weer goed…..redirect die niet helemaal lekker loopt denk ik…

  En gezien het  zelfopgeplakte “feit”  dat zij “de grootste gratis banensite ” zijn kunnen ze een dergelijke onhandige redirect zich denk ik niet veroorloven…..:)