LinkedIn: recommended jobs for you?

Dit is dus een e-mail die je van LinkedIn kan ontvangen met de meest relevante vacatures op basis van jouw netwerk. Met andere woorden; niet mijn kwalificaties maar mijn netwerk zijn blijkbaar leidend bij het bepalen wat voor mij geschikte vacatures zijn…:

LinkedIn | E-mail recommended jobs for you

Nog leuker is de tweedeling popular en hidden gem. Waarschijnlijk onbedoeld zorgt LinkedIn hier voor een rem op het aantal reacties op populaire vacatures. Hoewel dit op zich een uitstekend filter is (kandidaten die zich minder geschikt voelen zullen zich mogelijk laten weerhouden om te reageren als er al veel sollicitaties zijn), ga ik ervan uit dat LinkedIn vooral zoekt naar een zo hoog mogelijk aantal views en sollicitaties. Maar door deze weergave loopt ze het risico juist het tegenovergestelde effect te bereiken.

Bij de hidden gems wordt de melding gemaakt dat de vacatures nog altijd bijzonder relevant zijn. Maar de variatie in vacatures is bizar. Sofware analyst, financial analyst, legal administrative assistant? Hoe kunnen deze drie volstrekt onvergelijkbare functies nou alledrie highly relevant zijn? Inderdaad, dat kan nooit. Maar dat komt doordat LinkedIn niet mijn kwalificaties maar mijn netwerk als vertrekpunt lijkt te nemen om vacatures aan te bevelen. Onder het motto; het gaat erom wie je kent, niet wat je kan?

Geef een reactie