Samenwerking Facebook en LinkedIn?

LinkedIn | Career explorer Bijna een jaar geleden annonceerde LinkedIn haar kopie van Monster’s Career tools: Career Explorer. De blog posting met de annoncering meldde ook een tijdslijn waarin deze nieuwe tool beschikbaar zou komen:

Starting today, we’ll be rolling out this feature to students at 60 universities across the United States as a beta program and in the coming months we’ll expand access to the broader LinkedIn population.

In februari van dit jaar wist LinkedIn  tijdens de CSN conference nog altijd niets nieuws te melden. En nog altijd is er geen enkel levensteken van Career Explorer op LinkedIn. Wat is hier aan de hand?

Laat ik eens een kleine complottheorie weven.

Career Explorer is ontwikkeld in samenwerking met PwC (die blijkbaar de funding verzorgde…). En daarme is Career Explorer in feite een soort van campus recruitment tool; gericht op starters op de arbeidsmarkt. Maar… waarom starters naar LinkedIn proberen te lokken als diezelfde starters natuurlijk allang op een ander social network actief zijn? Inderdaad, die studenten zijn in grote aantallen aanwezig op Facebook. Dus waarom niet vissen waar de vissen ook daadwerkelijk zwemmen?

Hmm… dat zou betekenen dat LinkedIn een app op Facebook zou moeten gaan ontwikkelen. Tricky natuurlijk, tenzij LinkedIn en Facebook op dit gebied een samenwerking kunnen smeden. Waarmee er zomaar inhoud kan zitten in het gerucht over een mogelijke samenwerking van Facebook en LinkedIn (met dank aan HRlog).

Als er daadwerkelijk een samenwerking is/wordt gesmeed tussen het grootste sociale netwerk en het grootste professionele netwerk ter wereld dan zijn er in ieder geval twee directe verliezers te melden: BeKnown en BranchOut. Want wat moet je in godsnaam met een surrogaat als je de real deal kan gebruiken? Ik heb hier overigens enkele maanden geleden al over gefilosofeerd.

Einde complottheorie.

En nu maar wachten…

Geef een antwoord